Türk Dünyası

Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu: Yol Haritası ve İstekler

CHP Partisi, il ve ilçe kongrelerinin hazırlıklarına devam ediyor. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, il ve ilçe kongrelerinin ekim ayına kadar yapılması veya en geç kasım ayına kadar bitirilmesi talimatını verdi. İl kongrelerinde yeni kurultay delegeleri seçilecek ve bir genel başkanlık yarışı olması durumunda bu delegelerin oyları belirleyici olacak. Ancak Kılıçdaroğlu, yerel seçimlerden sonra kurultayın yapılması yönlü görüş belirtiyor.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, yerel seçimlerin CHP ve diğer muhalefet partilerinin ortak hedefi olduğunu düşünüyor ve seçimlerden zaferle çıkılması gerektiğini vurguluyor. Millet İttifakı oylarıyla seçilmiş büyükşehir belediye başkanlarının tekrar aday olmalarına da önem verdiği belirtiliyor.

Kılıçdaroğlu’nun kurultayda aday olup olmayacağı ise kurultayda kesinleşecek. CHP genel merkezi ise yerel seçimlere Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlığı altında gidilmesi, parti içi tartışmaların ve yarışın yerel seçimler sonrasına bırakılması görüşünde.

CHP’de kurultay hazırlıkları devam ediyor ve Kılıçdaroğlu’nun başarılı bir şekilde yerel seçimleri tamamlamak istediği görülüyor.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu