Türk Dünyası

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Japon iş adamlarıyla toplantı yaptı

 

Hostinger Kyrgyzistan Cumhurbaşkanı Sadyr Japarov, Japonya’dan iş temsilcileriyle bir araya geldi ve Kyrgyzistan ile Japonya arasındaki işbirliği fırsatlarını değerlendirdi. Ortak çabaların yeni perspektifler yaratabileceğini vurgulayan Japarov, Kyrgyzistan’ın önemli reformları hayata geçirdiğini belirtti.

Ülke genelinde yolsuzlukla kararlı bir mücadele ilan edildiğini ve her vatandaşın ve yabancı yatırımcının kendisini güvende hissedebileceği bir ortamın sağlanması için çaba harcandığını belirten devlet başkanı, vergi mevzuatının reformu sonucunda liberal bir vergi rejiminin benimsendiğini söyledi.

Yabancı doğrudan yatırım akışının arttığını vurgulayan Japarov, Kyrgyzistan’ın yabancı ortaklarla aktif diyalog ve işbirliği içinde olduğunu belirterek ülkenin ekonomik alanlarına yabancı yatırımları çekmeye devam edeceğini ifade etti. Japonya temsilcileri ise tıp, bankacılık, turizm, enerji endüstrisi ve spor gibi alanlarda işbirliği yapmaya istekli olduklarını dile getirdiler.

Ekonomi ve Ticaret Bakanı Daniyar Amangeldiev, Japon işadamları ile yakın temas halinde olacak ve sorunların çözümünde destek sağlayacak şekilde talimatlandırıldı. Bu görüşmelerin ülkeler arasındaki işbirliğini artırarak karşılıklı fayda sağlaması hedefleniyor.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu