Türk Dünyası

Kırgızistan’daki Sanayi Şirketlerinde Sigortalanma Zorunluluğu

 

Hostinger Kırgızistan’daki Sanayi Şirketlerinin Çalışanlarını Sigortalama Zorunluluğu

Kırgızistan Parlamentosu milletvekilleri, endüstriyel şirketlerin çalışanlarını sigorta yaptırmalarını zorunlu kılan yasayı üçüncü okumada onayladı. Belge cumhurbaşkanına imzalaması için gönderildi.

Tartışma sırasında bazı milletvekilleri, yasanın vatandaşlar ve girişimciler için ek bir yük oluşturacağını düşündükleri için konuyu ikinci okuma moduna geri göndermesini istedi. “Sigorta bir iş haline geldi. Bir araba satıldığında, hem alıcı hem de satıcı sigorta poliçeleri alır. Satıcı beş dakika için beş günlük sigorta alır. Bu neden belirsiz. Ekonomi Bakanlığı bunu durdurmalı. Neden insanları sıkıp duruyoruz? İş görevlerini yerine getirirken hayat ve sağlık sigortası yasasını ele alıyoruz. Eğer bu tüm şirketleri etkilerse, o zaman bu ek bir vergidir. Bu yüzden ikinci okumaya geri dönülmesini öneriyorum. Harcamaları detaylı bir şekilde değerlendirelim. Aksi takdirde, yeni bir vergi getiriyoruz ve bu bütçeye değil, özel şirketlere gidecek,” diye konuştu Milletvekili Dastan Bekeshev.

Meslektaşı Ulan Primov da onu destekledi. Ancak milletvekilleri önerilerine karşı çıkarak yasa tasarısını kabul ettiler.

Tehlikeli üretim tesislerinde çalışanlarını sigorta yaptırmak zorunda olan şirketlerin daha detaylı bir tanımı yasanın tam versiyonunda bulunmaktadır. Tehlikeli üretim tesisleri işleten bir kuruluş, çalışanlarını sigorta ettirmezse, cezalandırılması önerilmektedir ve ceza miktarı 13.000 som’a kadar olabilmektedir.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu