Sağlık

Kırmızı Kantaron Yağı Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Kırmızı Kantaron Yağı Az Bilinen Faydaları

Kantaron Yağı

Kantaron yağı iki farklı şekilde bulunmaktadır. Sarı kantaron ve kırmızı kantaron gibi türleri olan kantaron bitkisinin kullanım alanı oldukça geniştir. Kantaron bitkisinin birçok ismi bulunmaktadır. Kılıç otu, binbirdelik otu, kan otu gibi isimleri bulunan kantaron otu mızrak şeklinde çiçekli dallardan meydana gelir. Kantaron 8 ile 50 milimetre arasında yer alan sarı ve kırmızı renkteki bitkilerdir. Kırmızı kantaron tazeyken yağı elde edilirken sarı kantaron yağı kantaron otunun çiçekleri yaz aylarında toplanıp kurutularak işlenir. Sağlık amacıyla kullanılan kantaron yağı alternatif tıpta ve bitkisel tedavilerde oldukça yaygın görülmektedir.

Kantaron Yağının Faydaları

Çok uzun yüzyıllardır geleneksel tıp yöntemlerinde yağlar kullanılmaktadır. Kullan yağlar arasında en yaygını ve en çok bilinenlerinden biri de kantaron yağıdır. İki farklı şekilde bundan kantaron yağı sarı ve kırmızı kantaron yağı olarak günümüzde de kullanıma devam etmektedir. Kantaron yağının oldukça fazla faydaları bulunmaktadır. Gerek sağlık açısından gerekse cildi güzelleştirmesi yönüyle kantaron yağı günümüzde bile en çok tercih edilen yağlar arasında bulunur.

Kantaron yağının faydaları saymakla bitmeyecek kadar fazladır. Yaşlanmayı geciktirme etkisi, vücut fonksiyonlarını sağlıklı devam ettirebilme özelliği, hastalıklara karşı direnç kalkanı oluşturması gibi daha birçok özelliği sayesinde kantaron yağı kullanmaktadır. Kantaron yağı faydaları;
– Kantaron yağının en önemli faydalarından bir tanesi de cilt üzerindeki olumlu etkisidir.
– Kantaron bitkisinin kurutularak yağların damıtılması sonucu elde edilen kantaron yağı ciltteki hücre yenilenmesini destekleyen bir özelliğe sahiptir.
– Aynı şekilde hızlı hücre yenilenmesi sağlayan kantaron yağı son yılların en çok kullanılan yağları arasında yer alır.
– Cilt üzerinde diğer etkileri ise yaşlanmayı geciktirme kırışıklıkları önleme ve cildi nemlendirerek cilt elastikiyetini artırma şeklinde sayılabilir.
– Cildi nemlendirir. Kantaron yağının en önemli özelliklerinden bir tanesi de özellikle kurumasından dolayı kırışıklık oluşturan durumları ortadan kaldırılmasıdır. Kantaron yağı cildi nemlendirerek kırışıklıkları önler.
– Lekeleri ortadan kaldırır. Cilt üzerinde özellikle sivilce ve yara lekeleri kişiler rahatsız eden özelliktedir. Kantaron yağının cilde sürülmesi, cilt üzerinde oluşacak lekeleri ortadan kaldırır. Düzenli olarak kullanılan kırmızı kantaron yağı yüz ve vücutta bulunan sivilce izi, yara, yanık ve kırışıklıkları giderir.
– Cilt rengini eşitler. Birçok sebepten dolayı cilt rengi kişiler de farklılık göstermektedir. Hamilelik, yaşlılık, güneşe maruz kalma gibi sebeplerden ortaya çıkan cilt rengi farklılıkları düzenli olarak kullanılan kantaron yağı uygulaması ile cilt tonunu eşitleme yardımcı olur. Cilde kantaron yağı uygulanması cilde direk uygulama şeklinde gerçekleştirilebilir.

Kantaron Yağının Az Bilinen Faydaları

– Kırmızı kantaron yağı enfeksiyonlara neden olan bakteri, virüs, mantar gibi organizmalarla savaşır. Böylece kişinin hastalık sebebiyle e cilt üzerinde bulunan enfeksiyonlara direkt etki ederek hızlı bir şekilde bölgenin iyileşmesine yardımcı olur.
– Cilt üzerinde bulunan yara ve aknelere sonucu oluşan enfeksiyonlar yara izleri büyük ölçüde azalır. Egzama dermatit pişik sorunlarına iyi gelir olan etkileri özellikle çok faydalıdır.
– Sindirime faydalıdır. Kırmızı kantaron yağı sindirime de faydalı olan bir yağ çeşididir. Kırmızı kantaron yağının az miktarda ağızdan alımı sindirim sistemini düzenleyici bir etki gösterir. Yemeklerden önce tüketilen az miktardaki kantaron yağı sindirim sistemini çalıştırarak kabızlık ve şişkinliğin önüne geçer.
– Kırmızı kantaron yağının saça faydaları; vitamin ve mineral açısından oldukça zengin olan kırmızı kantaron yağı saçların parlak görünmesini sağlayarak, saç köklerini besler ve yeni saç oluşumunu destekler. Düzenli olarak saçlarda kullanılan kırmızı kantaron yağı kırık oluşumunu azaltırken, saçın koparak dökülmesinde engeller ve saçlar hızlı ve sağlıklı bir şekilde uzar.

Kırmızı Kantaron Yağının Kullanımı

Kantaron yağı ağızdan olmak istediğini istendiğinde maksimum bir tatlı kaşığı kadar tüketilmesi önerilmektedir. Aksi takdirde vücuda yarardan çok zarar verecektir. Bu sebeple kantaron yağının ağızdan tüketimine oldukça dikkatli olmak gerekir.

Kantaron yağının cilt üzerinde uygulanması ise yara ve izler üzerinde günde bir defa genel olarak yatmadan önce sıkıntılı bölgeye sürülerek bölgenin yağı emmesi beklenir. Ancak özellikle yüz bölgesinde kantaron yağının çok sık kullanılması cildin nem dengesini bozarak sivilcelenmeye neden olabilir. Bu sebeple yüz bölgesinde de günde bir defadan fazla kantaron yağı uygulaması yapılması önerilmez.

 

 

Pools Plus Cyprus


>Kaynak: NTV/CNN

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu