Sağlık

Kızılay’dan, gönüllü kan bağışçılarına çağrı: “Kan stokları hızla azalıyor”

Türkiye’nin kan ihtiyacını karşılamaktan sorumlu olan Türk Kızılay, 18 Bölge Kan Merkezi ve 69 Kan Bağışı Merkezi ile hizmet veriyor ve sorumlu olduğu bin 156 hastanenin kan ve kan ürünleri ihtiyacını 365 gün kesintisiz karşılıyor.

Deprem sonrası kan stoku 90 bin üniteye ulaştı

Türkiye’de her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayında kan bağışı oranlarında ciddi düşüş yaşanıyor. Depremin ardından Kızılay’ın ulusal kan bağışı çağrısı sonrası stoklar istenilen seviyelere gelirken, Ramazan ayında kan bağışı oranlarında ciddi düşüş yaşanıyor. Ancak Ramazan ayında da hastanelerin kan ihtiyaçları aynı oranda devam ediyor ve kana ihtiyaç duyulan hasta sayısı azalmıyor. 6 Şubat günü yaşanan büyük deprem felaketi sonrası vatandaşların duyarlılığı ve yoğun desteği sayesinde Kızılay ulusal kan stok seviyesi 90 bin ünite seviyelerine çıkmış ve depremzede vatandaşlarımızın ve tüm hastanelerin kan ihtiyaçları yüzde 100 oranında karşılanmıştı.

Kızılay iftar sonrasında da kan hizmet birimlerini açık tutacak

Kızılay, kan bağışlarının devam etmesi ve stokların tekrardan istenilen seviyelere gelmesi için geçmiş yıllarda da olduğu gibi mesai saatlerini değiştirdi. Kan bağışçıları, iftar sonrası da kan bağışında bulunabilecek. Güncel kan bağışı yeri ve saatleri Kan Hizmetleri resmi sitesinden www.kanver.org ve kan bağışı mobil uygulamasından takip edilebiliyor ve uygun zaman için kan bağışı randevusu planlanabiliyor.

 

Pools Plus Cyprus


Kaynak Link: BRTK/NTV/CNN

Bu Haber ACM Cyprus Yeni Teknolojiler Çalışması Kapsamında, OpenAI – ChatGPT Tarafından Sizin İçin (Türkçe veya İngilizce) Yeniden Yazıldı. Okumak İçin Sayfaya Devam Edin.

Yapay Zeka Yorumluyor

Kızılay, ülkemizde birçok insanın sağlığına kavuşması için büyük bir çaba gösteriyor. Bu çaba içerisinde en önemli çalışmalarından birisi de kan bağışı çalışmalarıdır. Kan bağışı azaldığı zamanlar ise Kızılay bu konuda halka çağrı yapmakta ve kan bağışçılarını arttırmaya çalışmaktadır. Bu sefer Kızılay, hızla azalan kan stoklarına dikkat çekmek için yeni bir çağrı yayınladı.

Kızılay tarafından yapılan açıklamada, son dönemlerde kan stoklarının hızla azaldığına dikkat çekildi. Bu nedenle de Türkiye’nin dört bir yanındaki gönüllü kan bağışçılarından destek istendi. Kızılay’ın, “Kan Bağışı Hayat Kurtarır” sloganıyla yürüttüğü çalışmalar, ülkedeki tüm insanların sağlığı için önemli bir rol oynamaktadır.

Kan bağışı yapmak, birçok insan için zor olduğu düşünülebilir, ancak aslında oldukça basit bir işlem. Kan bağışı yapmak, insan hayatında büyük bir rol oynayan ve sadece birkaç dakikanızı alacak bir işlem. Bu işlem sonrasında bağışlanan kan, hastanelerde kullanılarak birçok kişinin yaşamasını sağlayabilir.

Kızılay, kan bağışı çalışmaları kapsamında tüm Türkiye’deki kan merkezlerinde kan bağışı alarak, ihtiyaç duyulan hastanelere ve kliniklere kan sağlıyor. Bu yardımlar, ihtiyaç sahibi olan insanların sağlıklı bir şekilde hayatına devam etmesine yardımcı oluyor.

Kan vermek; yaş, kilo, cinsiyet ve sağlık durumuna göre farklılık göstermektedir. Ancak genel olarak 18 yaşını doldurmuş, kilosu 50 kilogramın üzerinde olan ve sağlık durumu kan vermesine uygun olan herkes kan bağışı yapabilirler.

Kan bağışı yapmak için en yakın Kızılay kan merkezine kayıt yaptırmak gerekiyor. Bu kayıt sırasında bağış yapacak kişinin sağlık durumu hakkında bilgi alındıktan sonra kan bağışı yapılabiliyor. Kan bağışı işlemi sırasında bir iğne ile kolunuzun damarına girilerek kana erişim sağlanıyor. İşlem sonrasında 10-15 dakika içerisinde kişinin normal yaşantısına dönülebiliyor.

Kan bağışı, insan hayatı için çok önemli bir konudur. İhtiyaç sahibi olan insanlar için hayat kurtarıcı bir etkisi var. Kızılay, dostane ve iyiliksever yürekleri olan gönüllü kan bağışçılarının yardımıyla bu ihtiyaçları karşılamaya çalışıyor. Tüm insanlarımızı, sağlıklı bir toplum için Kızılay’a destek olmaya çağırıyoruz.

ACM Cyprus

Geleceği Yeniden Şekillendirebilmek İçin Yorumlarınızı Bekliyoruz.

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu