Kıbrıs

KKTC’de Son Bir Haftada 79 Trafik Kazası: 21 Yaralı – BRTK

 

Hostinger KKTC’de Trafik Kazaları ve İstatistikler

KKTC’de son bir haçta yaşanan trafik kazaları hakkında alarm verici bilgiler açıklandı. Polis Basın Subaylığı tarafından yapılan açıklamaya göre, 6-12 Mayıs tarihleri arasında toplam 79 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda ise 21 kişi yaralandı.

Kazaların büyük çoğunluğunun hasarla sonuçlandığı belirtilirken, kazaların sebepleri arasında süratli araç kullanma, dikkatsiz sürüş yapma, kavşakta durmamak, yakın takip gibi etkenler öne çıkıyor. Toplam hasar miktarının ise 4 milyon 845 bin 131 TL olduğu açıklandı.

İlçelere göre kazaların dağılımı incelendiğinde ise Lefkoşa’da 27, Gazimağusa’da 22, Girne’de 18, Güzelyurt’ta 5 ve İskele’de 7 kaza yaşandığı belirtildi.

Ayrıca, polis tarafından yapılan trafik denetimlerinde toplam 17 bin 241 araç sürücüsü kontrol edildi. Bu denetimler sonucunda suç işlediği tespit edilen 3 bin 571 araç sürücüsü hakkında yasal işlem başlatıldı. Suçların dağılımı arasında sürat, tehlikeli sürüş, alkollü araç kullanımı, cep telefonu ile sürüş gibi birçok kural ihlali yer alıyor.

Toplam 278 aracın trafikten men edildiği ve 13 araç sürücüsünün tutuklandığı bilgisi de açıklamada yer aldı. Trafik güvenliğine dikkat etmek her sürücünün öncelikli görevi olmalıdır.
 

Pools Plus Cyprus

Bu haber
bu kaynaktan alınarak ACM Cyprus yeni teknolojiler çalışması kapsamında, OpenAI – ChatGPT tarafından yeniden yazılmıştır. Geleceği yeniden şekillendirebilmek için yorumlarınızı bekliyoruz.

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu