Kültür & Sanat

KKTC’li Efe Sağıroğulları, Avusturya’daki Vurmalı Çalgılar Yarışmasında Birincilik Kazandı.

Bilkent Üniversitesi Sahne Sanatları Fakültesi Vurmalı Çalgılar bölümünde 10. Sınıf öğrencisi olan Efe Sağıroğulları, Avusturya’da düzenlenen “Internationales Halleiner Schlagzeugfestival mit Percussion Wettbewerb” çerçevesindeki “Vurmalı Çalgılar-2023” yarışmasında birincilik ödülü kazandı. 14-16 yaş kategorisinde birinciliği elde eden Efe Sağıroğluları, solo enstrümanı Marimba ile Keiko Abe’nin “Bamboo Grove’da Rüzgar” adlı eserini, Mitch Markovic’in “Kazanan” adlı eserini ve Eric Sammut’un “Caméléon” adlı eserini seslendirdi.

Avusturya’da gerçekleştirilen “3. Uluslararası Perküsyon Yarışması 2023″e Avusturya, Slovenya, Hırvatistan, İtalya ve Türkiye’den genç müzisyenler katıldı. Yarışmanın jürisinde ise uluslararası alanda ünlü perküsyonistler Ludwig Albert, Ivana Bilic, Antonio Ceravolo ve Thomas Grubinger yer aldı. Jüri üyelerinin büyük beğenisini ve takdirini kazanan Kıbrıs Türkü Efe Sağıroğluları, 2021’de Belçika’da yapılan Uluslararası Perküsyon yarışmasında da “Marimba A” kategorisinde 3.lük ve “Ludwig Albert genç yetenek ödülü”nü almıştı.

Hacettepe Devlet Konservatuvarı öğretim elemanlarından ve Hacettepe Senfoni Orkestrası sanatçılarından flüt sanatçısı Aslıhan Sağıroğluları ve keman sanatçısı Harun Sağıroğlularının oğlu olan Efe, kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın eski danışmanı gazeteci-yazar Sabahattin İsmail’in de torunu. İlk solo konserini 12 yaşında KKTC Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası eşliğinde Lefkoşa’da veren Efe Sağıroğluları, henüz lise öğrencisi olmasına rağmen ünlü müzisyen Fazıl Say’ın İstanbul Atatürk Kültür Merkezi’nde verdiği “İstanbul Senfonisi” konserine eşlik eden orkestrada vurmalı çalgı sanatçısı olarak yer almıştı. Başarılı öğrenciyi tebrik ediyoruz!

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu