Yaşam

Kötülüklerden Ve Beladan Korunma Duaları Nelerdir? Korunma Duası Türkçe, Arapça Okunuşu Ve Anlamı

 Korunma Duası Türkçe, Arapça Okunuşu ve Anlamı 

 Sıkıntı anında okunacak dua hem “Allah-u Teala’ya sığınıldığı için ecir kazandırır, hem de Allah’ın izni ile beladan kurtulmayı sağlar”. Sıkıntı anında okunan dua şu şekildedir:

 La ilahe illallahülazimulhalim, La ilahe illallahurübbül arşilazim, Lailahe illallahu rabbussemavati ve rabbularzi ve rabbularşilkerim.

 Anlamı: Azim (yüce) olan ve Halim olan Allah(u tela) dışında ilah yoktur. Arş-ıl azim’in sahibi olan Allah (u teala)’dan başka (tek) ilah yoktur. Arş’ul azim’in rabbi, yerin rabbi ve göklerin tek rabbi Allah’tan başka hak (tek) ilah (asla) yoktur.”

 Düşmanla veya benzeri tehlike ile karşılaşıldığı zaman Peygamberimiz aleyhisselam şu dualarının okunulmasını tavsiye buyurmuştur:

 1-Allahümme inne necalke fii nuhurihim ve neuzübike min şururihim.

 Anlamı: Allahım, onların yakasını (ipini) sana havale ediyorum, şerlerinden (kötülüklerinden) sana sığınıyorum.

 2-Allahümme ente azudii, ve entü nasıırii, bike eculu, ve bike esul, ve bike ugatilu.

 Anlamı: Allahım (tek) dayanağım (ancak) sensin, yardımcım (sadece) sensin. Seninle (senin izninle) hücuma kalkışılır, seninle (senin izninle ve yardımınla) saldırırım ve senin (verdiğin destek ile) savaşırım 

 Kötülüklerden ve Beladan Korunma Duaları Nelerdir?

 Bela ve kötülükler her zaman için karşımıza çıkabilir. Maddi kötülüklerin yanı sıra şeytan cinleri ve şeytanlar da bize kötülük yapabilir. Bu durumda hangi dua ve sureler okunur. Yukarıdaki duaların yanı sıra, sahih hadislerde konu ile ilgili hadis yer almaktadır. “Euzubi kelimetillahi-tammeti min şerri ma halak” duası kısa ve ezberlenebilir. Anlamı, Allah’ın yarattığı şerden yine Allah’a sığınırım, şeklindedir ve en güzel sığınma dualarından biridir.

 Bunun yanı sıra Ayet’el kürsi, ihlas, felak ve nas sureleri sabah ve akşam zikirlerinde düzenli bir şekilde okuması gereken surelerdir. Bu sureler ile ilgili hadis-i şerifler, surelerin korunma sureleri olduğu ve her daim Müslümanların bu sureleri sabah ve akşam okumak suretiyle korunma talep etmesi gerektiği vurgulanmaktadır.

 Sabah ve akşam zikirlerindeki dualar günlük düzenli okunmalıdır. Şeytan ve dostlarının kötülüklerinden korunmak için her zaman zikir niyetine günlük düzenli kuran okunmalıdır. Sahih bir hadis-i şerifte ‘şeytanların ayet-el kürsiden nefret ettiği ve okunduğunda hemen oradan uzaklaştığı” buyrulmaktadır. Bu nedenle korunma dualarının yanı sıra kuran okunmalı ve korunma sureleri okunmalıdır.

 Sabah ve akşam zikirleri maddi ve manevi bütün düşmanlardan korunma imkanı sunan ve sahih hadis-i şeriflerde geçen dualardır. Ruhsal bunalım, cinlenme, stres ve benzeri durumlarda Müslüman her daim Kuranı anlamı ile okumalıdır. Şeytan Kuran okunan eve ve iş yerine girmez. Kuran okunan evde ve iş yerinde bereket artar işler yolunda gider.

 

 

Pools Plus Cyprus


Kaynak: NTV/CNN

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu