Ekonomi

“Kripto kışı 2023’te de devam edecek”

Kripto endüstrisinin tanınan isimlerinden David Marcus, Bitcoin (BTC) ve kripto piyasasının kendisini tam anlamıyla toparlayabilmesi için 2024 yılına kadar vakte ihtiyacı olduğunu düşünüyor. 

Bitcoin şiketi Lightspark’ın CEO’su David Marcus, Bitcoin ve kripto piyasasına ilişkin görüşlerini paylaştığı bir blog gönderisi yayınladı. Marcus, önümüzdeki yıla ilişkin paylaştığı görüşlerle boğaları hayal kırıklığına uğrattı. 

Marcus: “Kripto kışı muhtemelen 2025 yılına kadar sürecek”

FTX çöküşünün piyasada neden olduğu dalgalanma yankıları hem duyarlılığı hem de kripto para birimlerinin fiyat performansını tedirgin etmeye devam ediyor. 

Marcus’a göre, kripto alanında kötü rol oynayan Meta ve PayPal gibi şirketlerin cevaplaması gereken pek çok konu bulunuyor. Marcus, ayrıca bu şirketlerin hayaletlerinin önümüzdeki yıllarda da etkilerini göstermeye devam edeceklerini kaydetti. 

Marcus, piyasa performansını önümüzdeki yıllarda da etkileyecek olan kötü aktörler için birtakım açıklamalarda bulundu. 

Lightspark CEO’su, “2023 yılında kripto kışından kurtulamayacağız, muhtemelen 2024 yılında da” diye özetledi. 

“Kripto piyasasının kötü aktörlerin neden olduğu bozgundan kurtulması ve sağlam düzenlemelerin uygulanmaya başlaması birkaç yıl alabilir. Tüketici güveninin de yeniden kazanılması, aynı şekilde yıllar alabilir. Ancak uzun vadede bu toparlanma sürecinin, endüstrideki oyuncular için faydalı bir sıfırlanma olacağına inanıyorum.”  

Özellikle, belirli yıllar arasında büyüme eğiliminde olan dört yıllık yarılanma döngülerinin birtakım zorluklarla karşı karşıya kalabileceği düşünülüyor. 2024 yılı, bir sonraki yarılanma yılı olarak görülüyor. Bu yılda kripto fiyatlarında yükseliş hareketlerinin meydana gelmesi beklenir. Kimi yarılanma dönemleri ise yükseliş trendlerini bir yıl öncesinden başlatabiliyor. Şu anki tarihlere bakılacak olursa da bu, 2023’ün ikinci çeyreğine denk gelebileceği anlamına geliyor.

Piyasanın toparlanması, beklenenden uzun sürse bile Marcus, kripto piyasasının çok daha güçlü bir şekilde geri döneceğini düşünüyor. 

Umutlar, yeni yıla girerken daha da azaldı

Cointelegraph Türkiye tarafından daha önce de bildirildiği üzere, FTX krizinin ardından kripto endüstrisindeki pek çok isim kriptolara ilişkin uzun vadeli desteklemen için açıklamalarda bulundu. 

Kripto endüstrisinin geleceğiyle ilgili konuşma yapan yöneticilerin arasında Ark Invest CEO’su Cathie Wood da bulunuyordu. Wood, FTX’te meydana gelen çöküşe ilişkin sert açıklamalarda bulunurken sözlerini esirgemedi. 

Wood, Sam Bankman-Fried ile ilgili açıklamalarda bulunurken, kendisinin hiçbir zaman Bitcoin’i sevmediğini belirterek şu açıklamalarda bulundu: “Bitcoin, doğası gereği şeffaf ve merkeziyetsiz. SBF’nin Bitcoin’i sevmemesine şaşmamalı.”

Bitcoin (BTC) fiyatı ne durumda?

Öte yandan Bitcoin’in fiyat hareketlerine ilişkin 2023’ün ilk çeyreğinin nasıl sonuçlanabileceği konusunda farklı görüşler ortaya çıkmaya devam ediyor.

Kimileri, 2022 yılında yaşanan ayı piyasasının son bulduğuna inanıyor. Ancak konuya daha gerçekçi yaklaşanlar ise BTC fiyatının, 10 bin dolar, hatta daha düşük seviyelere kadar düşebileceği konusunda uyarlarda bulunmaya devam ediyor. 

Cointelegraph Markets Pro ve TradingView tarafından alınan verilere göre, BTC/USD paritesi 31 Aralık tarihi itibarıyla 16.500 dolar seviyelerinden işlem görmeye devam ediyor. Bununla birlikte Bitcoin, son birkaç haftadır olduğu gibi, 2022 yılının son mum kapanışına saatler kala dalgalanmadan uzak bir şekilde hareketlenmeye devam ediyor. 

Bu haberde paylaşılan tüm görüşler ve ifadeler, yalnızca yazara aittir ve ‘Cointelegraph.com’un görüşlerini yansıtmaz. Her yatırım ve ticaret hamlesi risk içerir; bu nedenle yatırım kararı verirken kendi araştırmanızı yapmanızı öneririz.

 

Pools Plus Cyprus


Kaynak: Cointelegraph

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu