Ekonomi

Kriptoda kış bitti! İşte piyasadan dikkat çeken veriler

Kriptoda kış bitti! İşte piyasadan dikkat çeken veriler

Bitcoin, yıllık en yüksek seviyesi olan 42.000 dolara ulaşarak tüm kripto para birimlerinin piyasa değerini Mayıs 2022’den bu yana ilk kez 1,5 trilyon doların üzerine çıkardı.

Analistler, düşük faiz oranlarına ilişkin bahislerin, spot bitcoin ETF beklentisinin ve “panik alımının” yükselişe yardımcı olduğunu söyledi.

Piyasa değerine göre en büyük kripto varlığı, Kasım ayının büyük bir bölümünde fiyatları sınırlayan 38.000 dolar seviyesindeki önemli direnci kırdıktan sonra 42.000 doların üzerinde 19 ayın en yüksek seviyesine ulaştı.

Asgari ücrete yüzde 50 zam gelir mi? Milyonların merak ettiği soru

TradingView verilerine göre, Bitcoin’in yükselişi, Terra’nın çöküşünün kripto kışının başlangıcını işaret ettiği Mayıs 2022’den bu yana ilk kez toplam kripto piyasası değerini 1,5 trilyon doların üzerine çıkardı.

YÜKSELİŞİN NEDENİ BELLİ OLDU

Bitcoin’in yükselişinde hâlâ ABD’de bir spot bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) beklentisi hakim. Bir yandan, piyasa gözlemcileri ağırlıklı olarak ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’ndan (SEC) Ocak ayı başlarında onay bekliyor.

Kripto yatırım hizmetleri sağlayıcısı Matrixport, Bitcoin’in kalıcı vadeli işlem priminin spot fiyata göre yüksek seviyelerine dikkat çekti. Bu da yatırımcıların ralliyi kaçırma korkusuyla (FOMO) BTC’ye yöneldiğini öne sürdü.

NELERE DİKKAT ETMELİ?

Bitfinex analistleri bir raporda, “Endişenin nedeni, vadeli işlem piyasalarında satış baskısının tükenmesine rağmen, spot piyasalarda takip eksikliği yaşanması” dedi.

Raporda, “Kısa vadeli yatırımcıların hâlâ düşük fiyatların hazırlıksız yakalanacağını öngörmesi ve şimdi uzun pozisyonlara girmeden önce onay beklemesi veya küçük piyasa katılımcılarının ilgisinin altcoinlerde daha yüksek getirilere yönelmesi de dahil olmak üzere bunun nedeni çok yönlü olabilir.” değerlendirmesi yapıldı.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu