Kıbrıs

KTOEÖS, Yonpaş Metin Derinel Lisesi’nde Basın Açıklaması Yaptı

 

Hostinger Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), Namık Kemal Lisesi’nin taşındığı Yonpaş Metin Derinel Lisesi’nde basın açıklaması yaparak okulun atıl durumda olduğunu ifade etti. Sendika Başkanı Selma Eylem, bir yıldan fazla bir süre geçmesine rağmen boşaltılan Namık Kemal Lisesi’nin güçlendirilmediğini ve binin üzerinde öğrenci ve öğretmenin konteynerlerde eğitim görmek zorunda kaldığını belirtti.

KTOEÖS Genel Sekreteri Tahir Gökçebel ise bakanlıkla öğretmen arasındaki bağın kopma noktasına geldiğini vurgulayarak durumu endişe verici bulduğunu dile getirdi. Yonpaş Metin Direnel Lisesi Müdürü Ahmet Billuroğlu ise bölgeye ikinci bir lise olarak planlanan okulun, Namık Kemal Lisesi’nin de taşınmasıyla kapasitesinin iki katı öğrenciye hizmet verdiğini ifade etti.

Billuroğlu, gerekli çalışmaların yapılması ve Namık Kemal Lisesi’nin eğitime kazandırılması gerektiğini belirterek, mevcut durumun çözüm bulması gerektiğini vurguladı. Okulun atıl durumda olması ve öğrenci ve öğretmenlerin konteynerlerde eğitim almaları ise endişe verici bir durum olarak değerlendirildi.
 

Pools Plus Cyprus

Bu haber
bu kaynaktan alınarak ACM Cyprus yeni teknolojiler çalışması kapsamında, OpenAI – ChatGPT tarafından yeniden yazılmıştır. Geleceği yeniden şekillendirebilmek için yorumlarınızı bekliyoruz.

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu