Yaşam

Kurban kesilirken okunacak dua! Kurban keserken okunacak dualar! Kurban kesilirken tekbir nasıl getirilir? Kurban kesen kişinin yapması gerekenler…

expand

Kurban kesen kişiler, kurban kesme işlemi sırasında okunacak dualar hakkında bilgi sahibi olmak istiyor. Kurban Bayramı bu yıl 9 Temmuz günü idrak ediliyor. Bayramın birinci günü kurban kesmek isteyen vatandaşlar tekbir getirme, yapılması gerekenler ve okunması gereken duaları sorguluyor. Peki ama kurban kesilirken hangi dualar okunur?

Kurban keserken okunacak dualar…

Hangi amaçla olursa olsun hayvan kesilirken besmele çekilmesi gerekir. Hayvanın kesimi esnasında besmele kasten terk edilirse, o hayvanın eti Hanefîlere göre yenmez. Ancak kasıtsız ve unutularak besmele çekilmezse, bu hayvanın eti yenilir (Kâsânî, Bedâî‘, V, 46; İbn Nüceym, el-Bahr, VIII, 190-191). Şâfiîlere göre besmele kasten çekilmese bile kesilen hayvanın eti yenir (Mâverdî, el-Hâvî, XV, 95; Şîrâzî, el-Mühezzeb, II, 885).Kurban kesilirken üç defa “Bismillahi Allahü ekber” denilir ve şu âyetler okunabilir (Semerkandî, Tuhfe, III, 66):

“De ki: Şüphesiz benim namazım, ibadetim/kurbanım, hayatım ve ölümüm hepsi âlemlerin Rabbi Allah içindir. O’nun ortağı yoktur. Bana sadece bu emredildi ve ben müslümanların ilkiyim.” (En’âm, 6/162-163)

“Ben, hakka yönelen birisi olarak yüzümü, gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Ben, Allah’a ortak koşanlardan değilim.” (En’âm, 6/79)

 

 

 

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu