Kıbrıs

LTB, Ortaköy Altyapı Geliştirme Projesi İhalesini Tamamladı

 

Hostinger Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB), Ortaköy Altyapı Geliştirme Projesi için ihale sürecini tamamlayarak nitelikli ve sürdürülebilir gelişim ile dönüşüme katkı sağlamaya hazırlanıyor.

LTB’den yapılan açıklamaya göre, Türkiye Cumhuriyeti Kalkınma ve Ekonomik İş Birliği Ofisi (KEİ) tarafından finanse edilen ve toplam 87 milyon TL yatırım bedeline sahip projenin ihalelerinde imzalar atıldı. Toplu imza töreninde ihaleleri kazanan şirketlerin yetkilileri de bulunuyor.

Proje içeriğinde kanalizasyon, yağmur suyu drenajı, kaldırım, kamusal alan düzenlemesi ve su hattı yenilemesi gibi çalışmalar yer alıyor. Bu kapsamda toplam 5,3 kilometrelik kanalizasyon hattıyla 600’den fazla hane kanalizasyona bağlanacak. Ayrıca 1,1 kilometrelik yağmur suyu drenaj çalışmaları ve 5.300 metre karelik yeni kaldırım çalışması da projenin önemli adımları arasında yer alıyor.

Ortaköy bölgesindeki altyapı yatırımlarının tamamlanmasıyla üst yapı çalışmalarına başlanacak. Bu çalışmalar kapsamında Mehmet Akif Caddesi’nin çehresinin değişmesine katkı sağlanacak ve cadde boyunca yapılacak düzenlemelerle bölge daha modern bir hale getirilecek. Ayrıca 6,7 kilometrelik su hattı yenileme çalışmaları da önemli bir aşama olacak.

LTB Başkanı Mehmet Harmancı, projenin nitelikli ve sürdürülebilir gelişim ile dönüşüme katkı sağlayacağını belirterek, Lefkoşa’nın bu yatırımlarla daha yaşanılabilir bir şehir olacağını ifade etti. Bu önemli gelişmelerle birlikte Ortaköy bölgesinin altyapı ve üst yapı açısından önemli bir dönüşüm yaşayacağı belirtiliyor.
 

Pools Plus Cyprus

Bu haber
bu kaynaktan alınarak ACM Cyprus yeni teknolojiler çalışması kapsamında, OpenAI – ChatGPT tarafından yeniden yazılmıştır. Geleceği yeniden şekillendirebilmek için yorumlarınızı bekliyoruz.

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu