Kıbrıs

M.B.S. “Sahte diploma” soruşturması zanlısı, ileride yargılanmak üzere teminatla serbest bırakıldı – BRTK

 

Hostinger Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’nde (KSTU) yürütülen “sahte diploma” soruşturması kapsamında Mağusa Polis Müdürü M.B.S. tutuklandı ve ileride yargılanmak üzere teminatla serbest bırakıldı. Mahkeme, 75 bin TL nakdi teminat ve 750 bin TL kefalet senedi şartıyla M.B.S.’nin tutuksuz yargılanmasına karar verdi. Zanlı, Lefkoşa Kaza Mahkemesine yeniden çıkarıldı ve hakkındaki suçlamaları reddetti.

Tahkikat Memuru Ertem Hoca, M.B.S.’nin sahte diploma kullanarak terfi ettiğini ve suç geliri elde ettiğini belirtti. Ayrıca üniversiteye geriye dönük öğrenci kaydı yaptığını ve tez sürecinde bazı şüpheli durumlar olduğunu ifade etti. Zanlının avukatları ise teminat talebine itiraz etti ve müvekkilinin suçsuz olduğunu savundular.

Mahkeme, M.B.S.’nin nakdi teminat yatırması ve yurt dışına çıkış yasağı şartıyla tutuksuz yargılanmasına karar verdi. Zanlı, kendisine kurulan bir komplo olduğunu iddia ederek suçlamaları reddetti. Mahkeme kararının ardından duruşmaya ara verildi ve sonrasında M.B.S.’nin tutuksuz yargılanmasına karar verildi.

Bu gelişmelerin ardından KSTU’da sahte diploma kullanımıyla ilgili soruşturma devam edecek ve konuyla ilgili yeni gelişmeler beklenmektedir.
 

Pools Plus Cyprus

Bu haber
bu kaynaktan alınarak ACM Cyprus yeni teknolojiler çalışması kapsamında, OpenAI – ChatGPT tarafından yeniden yazılmıştır. Geleceği yeniden şekillendirebilmek için yorumlarınızı bekliyoruz.

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu