Türk Dünyası

Macaristan Başkanı Sulyok’un Gurur Duyduğu Şeyler

Macaristan Cumhurbaşkanı Tamás Sulyok, Cuma günü Roma’da Souvereign Military Order of Malta’nın Büyük Üstadı Fra John Dunlap ile bir araya geldi. Toplantılarının ardından, Sulyok Dunlap’ı Budapeşte’ye ziyarete davet etti ve Dunlap bu daveti kabul etti. Cumhurbaşkanlığı Sándor Sarayı, MTI’ya verdiği bilgide bu detaylara yer verdi.

“Aynı zamanda önemli bir tarih mirasına sahip olan Macaristan, Hristiyan ilkelerine dayalı devleti ve tüm kültürel değerleriyle gurur duymaktadır,” denilen açıklamada, Macaristan’ın Order of Malta ile olan köklü ilişkilerine vurgu yapıldı ve ülkedeki varlığının yüzyıllara dayandığı belirtildi.

Sándor Sarayı, Order of Malta’nın Macaristan’daki yardım örgütü olan Hungarian Charity Service’in, Doğu Almanya’dan gelen on binlerce mülteciyi Budapeşte’nin 12. bölgesindeki bir kilisenin yakınındaki geçici bir kampta ağırladığını ve o ruhu o günden beri koruduğunu belirtti. Yardım kuruluşunun ayrıca Yugoslav Savaşları sırasında mültecilere, 2010’daki zehirli kırmızı çamur sızıntısı kurbanlarına, 2015 göç krizi sırasında yardımcı olduğunu ve bugün Ukrayna’dan gelen savaştan kaçanlara yardım ettiğini belirtildi.

Sulyok Perşembe günü Vatikan’da Papa Francis ile bir araya geldi. Ayrıca Macar Ulusal Hac ziyaretçilerinin Papa ile özel bir toplantısına katıldı ve hac ziyaretini kapatmak için yapılan kutsal mısaya da katıldı.

Bu haber bu kaynaktan alınarak ACM Cyprus yeni teknolojiler çalışması kapsamında, OpenAI – ChatGPT tarafından yeniden yazılmıştır. Geleceği yeniden şekillendirebilmek için yorumlarınızı bekliyoruz.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu