Türk Dünyası

Macaristan Cumhurbaşkanı Brüksel’de Avrupa Savunmasıyla İlgili Konuştu

Macaristan Cumhurbaşkanı Tamás Sulyok, AB Konseyi’nin başkanlığını üstlenen Macaristan’ın altı aylık döneminin başlangıcını işaretleyen Liszt Enstitüsü’nde yaptığı konuşmada Macarların “bağımsızlık cesareti” sayesinde sıklıkla “felaketten kurtulduklarını” belirtti. Sulyok, Brüksel’in “uzlaşma sanatını öğrenmek için bir yer” olduğunu vurgulayarak, Avrupalılar arasında anlaşılma konusunda yaşanan sıkıntılara dikkat çekti. Cumhurbaşkanı, Macarların tarih boyunca vatanlarını terk etmek zorunda kaldığı zamanları hatırlatarak, Macarların her yerde yaşayabileceklerini ve dünya çapında yeteneklere sahip olduklarını ifade etti.

Sulyok, dünyanın dört bir yanında yaşayan Macarların başarı öykülerine de değinerek, Nobel Ödüllü isimler Katalin Karikó ve Ferenc Krausz’un Macaristan’ı terk edip akademik kariyerlerine devam ettiklerini ancak vatanlarını unutmadıklarını ve Macar kimliklerini koruduklarını belirtti. Macaristan’ın Avrupa’yı güçlendirmeyi ve barışı korumayı amaçladığını vurgulayan Sulyok, Avrupa Birliği Konseyi’nin dönem başkanlığının açılışında Macaristan’ın 13 yıl önce dönem başkanlığını “başarılı şekilde” yaptığını belirtti.

Avrupa’nın menfaatlerini savunmaya kararlı olduklarını ve Avrupa Birliği’nin “Avrupa’nın umudu ve vaadi” olduğunu ifade eden Sulyok, Avrupa Birliği’ni “olağanüstü ve benzersiz bir ekonomik ve siyasi birlik; bir devletten az, basit bir federasyondan daha fazla” olarak tanımladı. Bu haber, ACM Cyprus tarafından yeniden yazılmıştır.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu