Türk Dünyası

Macaristan, Turistler İçin En İyi Satın Alma Gücü Seçenekleri Sunuyor

Almanlar İçin En İyi Tatil Seçenekleri: Macaristan, Türkiye ve Polonya

Alman Bild dergisi, Alman Bankalar Birliği yetkilisi Kathleen Altmannt’a, Alman vatandaşları için en iyi fiyat performans oranı nerede olduğunu sordu. Altmannt’a göre, Macaristan, Türkiye ve Polonya, satın alma gücü açısından en iyi tatil destinasyonlarıdır.

Yabancı seyahatçi ve öğrenciler, düzenli olarak Macaristan’ın Avrupa’nın en güvenli ülkelerinden biri olduğunu belirtiyor. Ayrıca, eğer maaşınız veya emekli maaşınızı euro olarak alıyorsanız, bu yaz Macaristan tatilinizi geçirmek için en iyi seçeneklerden biri olabilir.

Alman Bankalar Birliği yetkilisine göre, Türkiye’de bir euro 2,63 euroya, Polonya’da ise 1,52 euroya denk gelmektedir. Macaristan ise, Alman euro’sunu alayı 1,43 euroya denk gelmektedir. Bu durum, Macaristan’ın Almanya’dan daha ucuz olması nedeniyle ortaya çıkmaktadır.

Geçen Kasım ayında, 22 binden fazla Alman vatandaşı Macaristan’da yaşamaktadır. Özellikle emekliler, yaşam maliyetinin düşük olması ve elektrik ile gaz faturalarının ucuz olması nedeniyle burayı tercih etmektedir. En popüler bölge ise Balaton Gölü’dür.

Almanlar için en iyi fiyat performansı seçenekleri arasında ise İspanya, Portekiz ve Yunanistan bulunmaktadır. İsviçre, Danimarka ve Norveç ise en pahalı ülkeler olarak sıralanmaktadır.

Alman turistlerin sadece Macaristan’a gelmekten değil, aynı zamanda emeklilerin de ülkede yaşamayı tercih ettiği bilinmektedir. Almanya’da yaşayanların elektrik ve gaz faturalarını beşte biri kadar düşük ödemesi, Macaristan’ı cazip kılmaktadır. Sağlık sisteminde dil engeli yaşandığı için Almanlar şikayet etse de, ülkede rahat bir yaşam sürdükleri bilinmektedir.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu