Türk Dünyası

Macaristan Üniversitesi: Zayıflamak İçin Online Diyabet Ürünlerinin Kullanımına Karşı Uyarı Metni

 

Hostinger Pécs Üniversitesi’nden (PTE) yapılan araştırmaya göre, internet üzerinden satın alınan ve kilo vermeye yardımcı olması amaçlanan antidiyabetik ilaçlar ciddi sağlık riskleri oluşturabilir. Uzmanlar, diyabet ilaçlarının kilo vermek için kullanılmasına karşı uyarıda bulunuyor.

Üniversitenin açıklamasına göre, Macaristan’da Ozempic enjeksiyonlarına talep artıyor ancak ilacın genellikle en çok ihtiyacı olan diyabet hastalarına ulaşamadığı belirtiliyor. Siyah piyasadan temin edilen ilaçların büyük sağlık riskleri oluşturduğu vurgulanıyor. Araştırmacılar, popüler web sitelerinden deneme satın alarak yaptıkları araştırmada, sunulan hemen hemen her ikinci semaglutid ürününün yasa dışı yollardan temin edilebildiğini ve kontaminasyon ya da aşırı doz alımıyla kullanıcıların sağlığını olumsuz etkileyebileceğini bulmuşlardır.

ABD’de yayımlanan JAMA Network Open dergisinde yer alan bir çalışmaya atıfta bulunularak, online ürünlerin saflığının beklenen seviyelerin altında olduğu ve önerilen miktarın %40’a kadar daha fazla etken madde içerebileceği ve aşırı doz riski oluşturabileceği belirtilmiştir.

Diyabet ilacının kilo üzerindeki etkilerini gösteren bir videoyu izlemek için aşağıdaki linki tıklayabilirsiniz.

Kaynak: [Link]

Bu haber, ACM Cyprus tarafından yeni teknolojiler çalışması kapsamında OpenAI – ChatGPT tarafından yeniden yazılmıştır. Geleceği yeniden şekillendirebilmek için yorumlarınızı bekliyoruz.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu