Türk Dünyası

Macaristan’da Manuel İşçilerin Maaşları Artıyor mu? – Türk Haber Dünyası – OpenAI Destekli Türk Dünyası ve Dünya Haberleri

Macaristan’da Manuel İşçilerin Ücretlerinde Artış!

2022 ve 2023 dördüncü çeyrek arasında Macaristan’da manuel işçilerin brüt saatlik ücretlerinde yaklaşık %20’lik bir artış yaşandı. Portfolio.hu’nun Trenkwalder istihdam ajansının analizlerine göre, bu artışın nedeni ulusal asgari ücret artışlarına bağlı.

2022 son çeyreğinde brüt saatlik ücretin 1.630 HUF (4,1 EUR) olduğu belirlenirken, 2023’te manuel işçilerin ortalama saatlik ücretinin 1.952 HUF (4,9 EUR) seviyesine yükseldiği tespit edildi. Vasıfsız işçilerin brüt ortalamalarında da artış yaşandığı görülüyor.

Ulusal asgari ücret artışlarının bu trendde büyük rol oynadığı belirtiliyor. Coğrafi bir karşılaştırmada ülkede büyük farklılıkların olmadığı, sadece Orta Macaristan ve Budapeşte bölgelerinin olağanüstü ücretler gösterdiği belirtiliyor.

Orta yöneticilerin brüt ortalamasının da bu yıl artabileceği belirtiliyor. Finansal danışman Moore Hungary’nin raporlarına göre orta yöneticilerin ücretinde %10,3’lük bir artış yaşandığı görülüyor.

Şirketlerin rekabet ve istikrarsızlık nedeniyle çalışanlarının ayrılma oranlarını sınırlamak için ücret artışlarına yönelebileceği vurgulanıyor. İşletmelerin resesyonun etkileriyle mücadele etmelerine rağmen, orta yönetim seviyesinde gerçek ücretlerde artış sağlamaları bekleniyor.

Geleceği şekillendirmek adına yorumlarınızı bekliyoruz!

Kaynak: Portfolio

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu