Türkiye

Malatya depreminde ölü ve yaralı bilgisi: Malatya depreminde kaç bina yıkıldı?

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde saat 12:04’te meydana gelen deprem 5.6 büyüklüğünde gerçekleşti. Depremin derinliği yerin 6.96 km derinliğinde kaydedildi. Yüzeye oldukça yakın olan sarsıntı çevre illerde de şiddetli hissedildi. AFAD tarafından yer alan bilgiye göre Malatya depremi yeni deprem değil şiddetli artçı sarsıntı. Sarsıntı nedeniyle bazı ağır hasarlı binalar yıkıldı. Malatya’da yıkılan binaların enkazında arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

MALATYA DEPREMİ ÖLÜ VE YARALI BİLGİSİ

AFAD Başkanı Yunus Sezer: 1 kişi hayatını kaybetti, 69 yaralı var. Arama-kurtarma çalışmaları 7 binada yoğun bir şekilde devam ediyor. Maraş depreminden itibaren neredeyse 3 dakikada bir artçı sarsıntıyla karşı karşıya kalıyoruz. Vatandaşlarımıza daha önce de duyurmuştuk; hasar gören binalardan uzak durmaları yönünde. Artçılar devam ediyor, hasarlı binaların yıkılması söz konusu. Vatandaşlarımız bu binalardan uzak dursunlar.

Malatya Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, eşya almak için eve giren bir baba ve kızının enkaz altında kaldığını ve arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiğini açıkladı. Malatya Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın açıklamaları şöyle:

Malatya Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, eşya almak için eve giren bir baba ve kızının enkaz altında kaldığını söyledi. Yeşilyurt Belediye Başkanı Çınar, “1 saat kadar önce Kozluk Beldemizde 5.6’lık bir deprem oldu. O sırada çalışmalar yapıyorduk. Birkaç yıkıntı olduğunu duyduk. Şef Bayram Mahallemizde 4 katlı bir bina yıkıldı. Malesef vatandaşımız köyden gelmiş, ailesiyle birlikte. Eşi aşağıda beklerken 4. kattaki evinden eşyasını almaya gidiyor ve o arada depreme yakalanıyor.” dedi.

MALATYA DEPREMİNDE KAÇ BİNA YIKILDI?

AFAD: Malatya’daki depremde ilk belirlemelere göre 29 binanı yıkıldı. 

Türkiye Fay Hattı Haritası 2023! MTA deprem diri fay hatları hangi illerden geçiyor? AFAD Türkiye Deprem Tehlike Haritası!

Türkiye Fay Hattı Haritası 2023! MTA deprem diri fay hatları hangi illerden geçiyor? AFAD Türkiye Deprem Tehlike Haritası!

Son dakika! Malatya'da 5,6 büyüklüğünde deprem

Son dakika! Malatya’da 5,6 büyüklüğünde deprem



 

Pools Plus Cyprus


Kaynak: NTV/CNN

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu