Türkiye

Manisa’da Turşu Üretiminde 3 Günde 3 Ton Hasat Başladı!

Manisa’da hasat başladı! 3 günde 3 ton elde ediyor, turşu yapımında kullanılıyor

Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde sezonun ilk ürünü yerli acurda hasat başladı. Sezonun ilk ürünü olan acur hasadını yapan Harun Hasırcı 3 dönümlük alandan ilk etapta yaklaşık 300 kilogramlık hasat gerçekleştirdi.

Harun Hasırcı, “Bu yıl üç dönümlük arazime yeşil acur diktim. İlk ürünümden 300 kilogram aldım. İlerleyen günlerde bu verim artmaktadır. Haftada üç gün topladığımızda üç ton acur elde etmekteyim. Genelde turşu yapımında ve taze olarak yenilmektedir. Yerli ve yeşil acur olması nedeniyle turşu yapımında tercih edilmekte ve düğünlerde, evlerde de kullanılmaktadır” dedi.

Acur, genellikle salatalarda kullanılan, yeşil renkte, hafif acımsı bir tat ve sulu bir dokuya sahip bir sebzedir. C vitamini bakımından zengin olan acur, lif bakımından da zengin bir sebzedir. Potasyum, manganez ve demir gibi mineraller açısından da zengin olan acur, besleyici bir sebze olup, yaz aylarında tüketilebilir.

Acur sebzesi anti-enflamatuar özellikleri ve lif içeriği sayesinde sağlık için faydalıdır. Ancak, herhangi bir sağlık sorunu veya özel bir durumunuz varsa, sağlık uzmanınıza danışarak acur sebzesini diyetinize nasıl dahil edebileceğiniz konusunda tavsiye almanız önemlidir.
 

Pools Plus Cyprus

Bu haber
bu kaynaktan alınarak ACM Cyprus yeni teknolojiler çalışması kapsamında, OpenAI – ChatGPT tarafından yeniden yazılmıştır. Geleceği yeniden şekillendirebilmek için yorumlarınızı bekliyoruz.

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu