Ekonomi

Marketlerde nakit dönemi bitiyor mu?

KAYNAKCNN TÜRK

Marketlerde nakit ödeme dönemi sona mı eriyor? Yalnızca kredi ve banka kartıyla mı ödeme dönemine geçiliyor? Bir zincir marketin bazı şubelerinde pilot olarak başlatacağı uygulama ne anlama geliyor? Bu durum yasal mı?

Marketlerde nakit dönemi bitiyor mu

TÜKONFED Başkanı Aydın Ağaoğlu bu soruya, “Bu kanuna aykırı. Kara listeye girmiştir, kredi kartı yoktur, markete gidecek ekmek alacak biz sana satmıyoruz, olmaz öyle şey” şeklinde yanıt verdi.

Zincir market nakit ödemeyi kabul etmeyeceğini, müşterilerine daha hızlı, daha pratik ve hijyenik bir alışveriş başlığında duyurdu. Şubeler, uygulamaya 8 Temmuz’da geçecek.

“Vitrinde, rafta, teşhirde satışa sunulan ürünün satışından imtina edilemez, kaçınılamaz diyor. Hem buna aykırılık var hem Türk parasını koruma kanununa aykırılık var.”

Marketlerde nakit dönemi bitiyor mu

Zincir marketin bu pilot uygulaması başarılı olursa diğer şubelerde de uygulanacak. Peki bu karar tüketici haklarını ihlal ediyor mu?

“Türk parasını götürüp verdiği zaman ben bunu kabul etmiyorum demek hukuka aykırı, eşitlik ilkesine aykırı. CİMER’e şikayet edilirse o kuruma yaptırım uygulanır.”

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu