Ekonomi

MB yıl sonu enflasyon beklentisi verilerini açıkladı

expand

Enflasyon beklentilerindeki düşüş ivmesi Haziran ayında da sürdü. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) Haziran piyasa katılımcıları anketine göre, 12 ay sonrasına ilişkin yıllık enflasyon beklentisi yüzde 31,79 olarak gerçekleşti. Bir önceki ankette bu beklenti yüzde 33,21 seviyesindeydi. Bu oran, piyasa katılımcılarının 12 ay sonrasına ilişkin enflasyon beklentisinde son bir yılın en düşük seviyesini gösteriyor.

Katılımcıların cari yıl sonu tüketici enflasyonu beklentisi de önceki anket döneminde yüzde 43,64 iken, bu anket döneminde yüzde 43,52’ye düştü. 24 ay sonrası TÜFE beklentisi ise sırasıyla yüzde 21,33’ten yüzde 20,33’e geriledi.

TÜFE beklentilerinde düşüş gözlenirken, politika faizinde bu ay herhangi bir değişiklik beklenmiyor. TCMB’nin bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı cari ay sonu beklentisi, önceki anket döneminde olduğu gibi yüzde 50 seviyesinde sabit kaldı.

Bu veriler, TCMB’nin enflasyonla mücadelesinde piyasa katılımcılarının beklentilerindeki iyileşmeyi yansıtmakta ve ekonomideki olumlu gelişmelere işaret etmektedir.

Marka marka güncel araç kiralama fiyatları ne kadar?

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu