Teknoloji

Mehmetçik’e milli nişangah | DefenceTurk

 

Hostinger

Kahraman Mehmetçik, değişik arazi şartlarında icra edilen eğitimlerinde ASELSAN’ın geliştirdiği VEGA A940 Nişangahı kullanıyor.

Millî Savunma Bakanlığı’nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda Deniz Kuvvetleri Amfibi Görev Grup Komutanlığı bağlısı birlikler tarafından, “Değişik Arazi Şartlarında İntikal, Üs Bölgesi Tesisi, Mayınlı Sahada Geçiş Açma ve Amfibi Hücum Eğitimleri” icra edildiği belirtildi. Ege Deniz Bölge Komutanlığı Turan Kışlasında gerçekleştirilen eğitimlere katılan kahraman Mehmetçik’in ASELSAN’ın özgün mühendislik ürünü VEGA A940 Gündüz Görüş Nişangahını kullanması dikkat çekti.

VEGA A940

A940 Nişangahı, ayrıca Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde yürüttüğü arama-tarama, keşif/gözetleme ve mevzilerin güçlendirilmesi faaliyetlerinde görev yapan kahraman komandolarımızın sahadaki gözü oldu.

Çift büyütme seçeneği bulunan VEGA A940, parlama önleyici petek filtre özelliğiyle öne çıkıyor. Dar ve geniş olarak çift görüş açısı bulunan A940, kompakt ve hafif tasarımıyla Türk Silahlı Kuvvetlerine önemli bir taktik üstünlük sağlıyor. Termal-gece görüş clip-on cihazlarla kullanılabilen A940’a şebeke parlaklık ayarı yapılabiliyor.

ASELSAN ürünü olan A940 Vega Gündüz Görüş Silah Nişangahı ve ASELSAN sırt telsizi, Amfibi Kolordu Komutanlığı’na bağlı birlikler tarafından, Aksaz ve Kaş/Antalya bölgelerinde amfibi harekât eğitimleri sırasında da kullanıldı.

Ürün, hızlı ve kolay nişan almayı sağlayan gün düz görüş silah nişangahı olarak Mehmetçik’in gücüne güç katıyor. ASELSAN sırt telsizleri ise, taktik ve stratejik haberleşme ihtiyaçlarını karşılamak üzere geliştirildi. Tel sizler, başta Türk Silahlı Kuvvetleri olmak üzere, kullanıcılara güvenilir ve emniyetli haberleşme imkânı sunuyor.

İlgili Olarak

ASELSAN ATOM 40 mm ve ATNİS-10 nişangahı göreve hazır!

Hakan Torlak

Savunma sanayii araştırmacısı. 

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu