Sağlık

Meme kanserinde tedavi yöntemleri çeşitlilik gösterebilir.

Meme Kanseri için Farklı Tedavi Yöntemleri Gerekebilir

Meme kanseri, başarılı bir şekilde tedavi edilerek, kanserden kurtulmak veya uzun süre kontrol altına alınabilir. Ancak meme kanseri birçok farklı türde kanser hücresinden oluştuğu için, tüm bu hücrelerden kurtulmak farklı türde tedaviler gerektirebilir.

Meme kanseri, normal meme dokusundaki hücrelerin kontrolsüz çoğalması sonucu oluşur. Bir kanser kitlesi büyüdükçe, aynı kanser içinde yeni ve farklı meme kanseri hücreleri oluşur. Bu nedenle bir kanserin her hücresi, aynı orijinal “ana” hücreyle ilişkili olsa da, kanseri oluşturan tüm hücreler aynı değildir.

Meme kanseri tedavi planı, kanserin tipine, büyüklüğüne, evresine ve derecesine, kanser hücrelerinin hormonlara duyarlı olup olmamasına göre yapılır. Ayrıca hastanın genel sağlık durumu ve tercihleri de dikkate alınmalıdır.

Meme kanseri için ilk uygulanan tedavi genellikle cerrahi tedavidir. Farklı cerrahi tedavi seçenekleri arasından en uygun olan seçenek hasta ve meme cerrahı birlikte karar verecektir.

Meme koruyucu cerrahi (lumpektomi) ve mastektomi olmak üzere iki ana cerrahi tedavi seçeneği mevcuttur. Lumpektomi esnasında kanser kitlesi ve çevresindeki sağlıklı meme dokusundan küçük bir miktarı çıkarılırken, mastektomi meme dokusunun tamamının çıkarıldığı bir ameliyattır.

Meme kanseri tedavisinde, hekimi belirleme, koordine etme, hastayı yönlendirme sorumluluğu genellikle hastayı ilk gören meme cerrahına aittir. En uygun tedaviyi planlayabilmek ve uygulayabilmek için eş güdüm içinde çalışan meme cerrahı, tıbbi onkoloji uzmanı, radyasyon onkoloğu, plastik cerrah, genetik danışman gibi uzmanlardan oluşan bir ekibe ihtiyaç vardır.

Son yıllarda, meme kanserine karşı umut ve heyecan veren birçok tedavinin geliştirilmesi sayesinde, hastalar için kişiselleştirilmiş çok sayıda tedavi seçeneği mevcuttur. Hastaların tedavi sürecinde her zaman yanında olan, kolaylıkla ulaşıp danışabileceği ve güvenebileceği bir hekim seçimi çok önemlidir.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu