Ekonomi

Memur zammıyla bu ödemeler yükselecek

KAYNAKCNN TÜRK

Milyonlarca kişinin beklediği rakamlar netleşti. Enflasyon rakamlarının açıklanması ile SSK ve Bağ-kur emeklileri yüzde 24.73 oranında enflasyon farkı alacak, memur ve memur emekliler ise yüzde 19,31.

Memur zammıyla bu ödemeler yükselecek

Ama bu rakamlar sadece memur ve emeklileri etkileyemeyecek. Zam oranının etkilediği başlıkların başında kıdem tazminatı tavanı var. Bu çerçevede kıdem tazminatı tavanı, 35 bin 58 liradan 41 bin 826 lira olacak. Yeni rakam 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olmak üzere yeniden belirlenecek. Nihai rakam Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın memur aylık katsayısı değişikliğini belirlemesi ile belli olacak.

Ve engelli aylığı. Engel oranı yüzde 40-69 arasında olanların aylığı 2 bin 798 liradan 3 bin 338 lira, engel oranı yüzde 70 ve üzeri olanların aylığı 4 bin 197 liradan 5 bin 7 lira, engelli yakını aylığı 2 bin 798 liradan 3 bin 338 lira olarak güncellenmesi bekleniyor. Engelli maaşı yeni tutarları da bakanlık tarafından katsayının belirlenmesinden sonra nihai ücret tutarı belli olacak.

Memur zammıyla bu ödemeler yükselecek

Yaşlılık aylığının ise 3 bin 504 liradan 4 bin 180 liraya yükselmesi bekleniyor. Evde bakım yardım desteğinin ise 7 bin 608 liradan 9 bin 76 liraya çıkması bekleniyor.

Memur, emekli memur maaşı zam farkı ne zaman yatacak?

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu