Ekonomi

Memurlara zam yapılan maaşlar ödenmeye başlandı.

Memur Zam Oranları Haziran Ayı Enflasyon Verileri ile Belirlendi

Memur maaşlarındaki zam oranları, Haziran ayı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla netleşti. En düşük memur maaşı 22 bin 17 TL olacak şekilde güncellendi. Memur maaşlarına yapılan yüzde 17.55’lik zamın yanı sıra 8 bin 88 lira ek zamlı maaş da yatırılacak. Ancak, zam miktarının hesaplara yatmaması hala bazı soru işaretleri oluşturuyor. Uzmanlara göre, bu hesaplamaların çoğu zaman yanlış yapıldığı belirtiliyor.

Ekonomist Muhammet Bayram konuyla ilgili açıklamalarda bulundu ve “Sosyal medyadaki bilgi kirliliği nedeniyle, bu 8 bin lira zamın maaşın yarısı şeklinde yatacağı şeklinde bir bilgi yanlış olarak yayılmıştır. Bu bilgi doğru değildir. 1’i ile 15’i arasındaki fark memurlara yansıtılmayacak, maaşlar memurlar için 15’inden 15’ine yatırılacak. 1 Temmuz – 15 Temmuz arasındaki maaş, eski maaş üzerinden hesaplandıysa, ilk ay 4 bin 387 lira olacaktı. Ancak, 8 bin 77 lira zamla beraber memurun alması gereken maaş 12 bin 116 TL olur. Bu hesaplama yanlıştır” şeklinde konuştu.

Sonuç olarak, memurlar yüzde 17.55’lik zam oranıyla bu ay içinde zam yapılan maaşlarını alacaklar.

Gözler Özel Sektörde: Ne Kadar Zam Olacak?

Öte yandan, gözler özel sektördeki zam oranlarına çevrildi. Özel sektörde de çalışanların ne kadar zam alacakları merak ediliyor.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu