Ekonomi

Merkez Bankası Faiz Kararı ve Altın, Dolar ve Kur Tahminleri

Merkez Bankası Faiz Kararı Altın ve Doları Etkileyebilir

Merkez Bankası’nın faiz kararı sadece piyasaları değil, altın ve doları olan vatandaşları da ilgilendiriyor. Mevcut politika faizi, Mayıs ayında yüzde 8,50 seviyesinde sabit tutuldu ve Haziran ayındaki karar 22 Haziran 2023 Perşembe günü açıklanacak.

Uzmanlar, Merkez Bankası’nın faizi değiştirmediği takdirde altın ve doların çok keskin hareket göstermeyeceğini düşünüyor. Ancak politika faizi düşerse, doların genel olarak kısa veya orta vadede yükseleceği ve bu yükselişin altın fiyatlarını da artıracağı tahmin ediliyor. Öte yandan, FED faizi düştüğünde, doların da kısa ve orta vadede değer kaybettiği ve Türk Lirası’nın değer kazandığı biliniyor.

Altın ve doların hareketliliğiyle ilgili olarak, ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz kararları da büyük bir öneme sahip. FED faizleri arttırdığında, dolar yükselirken altın düşerken, faiz düştüğünde ise tam tersi gerçekleşiyor. FED’in faiz kararlarıyla ilgili son gelişmeleri takip etmek, yatırımcılar için oldukça önemli.

Bütün bu unsurlar göz önünde bulundurulduğunda, altın ve dolar yatırımı yapmak isteyenlerin, Merkez Bankası ve FED’in faiz kararlarını yakından takip etmeleri öneriliyor.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu