Türkiye

Meteoroloji yeni raporu paylaştı! 10 ilde kar uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre;

Ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın kuzeyi, İç Anadolu’nun doğusu, Batı Karadeniz’in batısı, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu(Malatya hariç) ile Güneydoğu Anadolu’nun doğusu yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Marmara’nın kuzeyi ile Elazığ, Diyarbakır ve Batman çevrelerinde yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olmak üzere bu akşam Erzurum, Muş’un kuzey ve batısı ile Bitlis çevrelerinde kuvvetli, yarın Muş’ta kuvvetli, Ağrı, Bitlis, Iğdır’ın yüksekleri, Kars’ın güneyi, Van, Hakkari, Şırnak ve yüksek kesimleri başta olmak üzere Siirt’te yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi riski bulunmaktadır.

UYARILAR

KUVVETLİ RÜZGÂR UYARISI: Rüzgârın, Akdeniz’in iç kesimleri ve İç Anadolu’nun güney ve doğusunda kuzey ve kuzeybatı, Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda güneybatıdan kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde (50-70 km/saat) esmesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç devrilmesi gibi yaşanabilecek olumsuzlara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİNE DİKKAT: Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek yamaçlarında çığ tehlikesi riski bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA
Parçalı ve çok bulutlu, yarın kuzeyi hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

EDİRNE 3°C, 20°C
Parçalı ve çok bulutlu

İSTANBUL 5°C, 13°C
Parçalı ve çok bulutlu, hafif sağnak yağışlı

KIRKLARELİ 2°C, 17°C
Parçalı ve çok bulutlu, hafif sağnak yağışlı

KOCAELİ 1°C, 14°C
Parçalı ve çok bulutlu, hafif sağnak yağışlı

EGE
Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

A.KARAHİSAR -6°C, 10°C
Parçalı ve az bulutlu

DENİZLİ 1°C, 16°C
Parçalı ve az bulutlu

İZMİR 7°C, 20°C
Parçalı ve az bulutlu

MUĞLA 2°C, 15°C
Parçalı ve az bulutlu

AKDENİZ
Parçalı ve az bulutlu, doğusunun yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın, iç kesimlerinde kuzeybatıdan kuvvetli, yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

ADANA 5°C, 16°C
Parçalı ve çok bulutlu

ANTALYA 8°C, 17°C
Parçalı ve az bulutlu

HATAY 3°C, 14°C
Parçalı ve çok bulutlu

K.MARAŞ 1°C, 10°C
Parçalı ve çok bulutlu

İÇ ANADOLU
Çok bulutlu. Rüzgârın, bölgenin güneydoğusunda kuzeybatıdan kuvvetli, yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

ANKARA -5°C, 7°C
Parçalı ve az bulutlu

ESKİŞEHİR -5°C, 12°C
Parçalı ve az bulutlu

KONYA -3°C, 9°C
Parçalı bulutlu

SİVAS -11°C, -1°C
Çok bulutlu

BATI KARADENİZ
Çok bulutlu, Batı Karadeniz’in batısının karlakarışık yağmur ve hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BOLU -10°C, 7°C
Çok bulutlu

DÜZCE -5°C, 14°C
Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı

KASTAMONU -4°C, 5°C
Çok bulutlu ve hafif kar yağışlı

ZONGULDAK 1°C, 12°C
Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, iç kesimleri kar yağışlı

ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Çok bulutlu, bölgenin kıyı kesimlerinin yağmur ve karla karışık yağmurlu, iç kesimlerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Rize çevreleri ve Artvin’ın kuzey ilçelerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Karadeniz’in yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ riski bulunmaktadır.

AMASYA -4°C, 6°C
Çok bulutlu, kar yağışlı

SAMSUN 1°C, 8°C
Çok bulutlu, doğusu aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, iç kesimleri kar yağışlı

TOKAT -3°C, 4°C
Çok bulutlu, kar yağışlı

TRABZON 4°C, 7°C
Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, iç kesimleri kar yağışlı

DOĞU ANADOLU
Çok bulutlu, bölge genelinin (Malatya hariç) karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, yarın Muş’ta kuvvetli, Ağrı, Bitlis, Iğdır’ın yüksekleri, Kars’ın güneyi, Van, Hakkari ve Şırnak çevrelerinde yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Rüzgârın, bölgenin Batısında kuzeyli yönlerden, güneydoğusunda güneybatıdan kuvvetli ve yer yer fırtına (50-70 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ riski bulunmaktadır.

ELAZIĞ -2°C, 7°C
Çok bulutlu yağmurlu

ERZURUM -7°C, -2°C
Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

KARS -5°C, 3°C
Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

MALATYA -3°C, 6°C
Çok bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, doğusunun yağmur, karlakarışık yağmur, yüksek kesimlerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ADIYAMAN -2°C, 11°C
Parçalı ve çok bulutlu

DİYARBAKIR 2°C, 9°C
Çok bulutlu, yağmurlu

GAZİANTEP -1°C, 8°C
Parçalı ve çok bulutlu

ŞANLIURFA 1°C, 11°C
Parçalı ve çok bulutlu, doğusu yağmurlu

UYARI YAPILAN İLLER

Adana, Adıyaman, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Malatya ve Kahramanmaraş’ta sarı kodlu rüzgar uyarısı

Muş ve Erzurum’da sarı kodlu kar uyarısı

Ağrı, Hakkari, Kars, Van, Şırnak ve Iğdır’da Turuncu kodlu kar uyarısı

Bitlis ve Siirt’de sarı ve turuncu kodlu kar uyarısı

5 GÜNLÜK TAHMİN (HARİTALI)


 

Pools Plus Cyprus


Kaynak Link: NTV/CNN

Bu Haber ACM Cyprus Yeni Teknolojiler Çalışması Kapsamında, OpenAI – ChatGPT Tarafından Sizin İçin (Türkçe veya İngilizce) Yeniden Yazıldı. Okumak İçin Sayfaya Devam Edin.

Yapay Zeka Yorumluyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son raporunda, Türkiye genelinde birçok ilde kar yağışı beklediğini duyurdu. Özellikle Marmara bölgesi ve Karadeniz bölgelerinde etkili olacak kar yağışı ile birlikte ulaşımda aksamalar olabileceği belirtiliyor.

Rapora göre, İstanbul, Kocaeli, Bursa, Çanakkale, Balıkesir, Tekirdağ, Edirne, Kırklareli, Zonguldak ve Amasya illerinde kar yağışı uyarısı yapıldı. Bu illerde yaşayan vatandaşlar, özellikle yolların trafiğe kapanabileceği ve ulaşımda aksamalar yaşanabileceği konusunda uyarıldı.

Meteoroloji yetkilileri, etkili olan soğuk hava dalgası sebebiyle özellikle gece saatlerinde don olaylarının görülebileceğini, bu yüzden vatandaşların dikkatli olmalarını istedi. Özellikle açıkta kalan bitkilerin zarar görebileceği ve yollarda buzlanma yaşanabileceği konusunda uyarı yapan yetkililer, vatandaşların gerekli tedbirleri almalarını talep etti.

Kar yağışı özellikle çocuklar için sevindirici bir olay olsa da, yetişkinler için bazı zorlukları beraberinde getiriyor. Bu nedenle, evlerinde veya işlerinde kar yağışının etkisiyle ilgili herhangi bir sıkıntı yaşamamak için hazırlıklı olmak önemlidir.

Ulaşımda aksamalar meydana gelebileceğinden, yolculukları ertelemek veya zorunlu olmadıkça yapmamak en doğru tercih olacaktır. Yolda kalma ihtimaline karşı, araçlarda mutlaka zincir, kar lastiği veya çeki halatı bulundurmak gerekiyor. Yaya olarak dışarı çıkarken ise, sıcak giyinmelisiniz ve kaymaması için özel tabanlı botlar giymelisiniz.

Meteoroloji raporlarını takip etmek ve kar yağışının ne kadar süreceği hakkında bilgi sahibi olmak da çok önemlidir. Ayrıca, elektrik, su ve yiyecek stokunun yeterli olması, güç kesintisi yaşanması durumunda problem yaşamamak adına önemlidir.

Sonuç olarak, meteorolojinin açıkladığı yeni raporda, birçok ilde kar yağışı uyarısı yapılıyor. Bu uyarıları ciddiye alarak, alınabilecek önlemleri almamız gerekiyor. Böylece, kar yağışının tadını çıkarırken aynı zamanda herhangi bir sıkıntı yaşamamız da mümkün olacak.

ACM Cyprus

Geleceği Yeniden Şekillendirebilmek İçin Yorumlarınızı Bekliyoruz.

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu