Türk Dünyası

Metro Sular Altında, 100’den Fazla Şimşek Çaktı – Türk Haber Dünyası – OpenAI Destekli Haber Portalı

Bursa’yı sağanak vurdu: Metroyu su bastı, 30 dakikada 100’den fazla şimşek çaktı

Marmara Bölgesi’nde etkili olan sağanak yağış, Bursa’da da büyük bir tahribata neden oldu. Meteoroloji yetkilileri, metrekareye ortalama 10 kilogram yağışın düştüğü şehirde, 30 dakikada 100’den fazla şimşek çaktığını belirtti. Odunluk Metro İstasyonu’na su bastı.

Bursa’da bugün öğleden sonra başlayan sağanak yağış ve dolu, özellikle merkez Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer ilçeleri ile dağ ilçeleri Orhaneli, Büyükorhan, Harmancık ve Keles’te yaşamı olumsuz etkiledi.

Meteoroloji yetkilileri, kentte 30 dakikada metrekareye yaklaşık 10 kilogram yağışın düştüğünü ve yağışların akşam saatine kadar zaman zaman şiddetini artırarak devam edeceğini aktardı.

Sağanak yağış nedeniyle bazı ilçelerde su baskınları meydana geldi ve belediye ekipleri hızla müdahalede bulundu. Yenişehir ilçesinin kırsal mahallelerinde ev ve araziler su altında kaldı.

Dolu yağışının etkisini artırmasıyla birlikte, Odunluk Metro İstasyonu da su altında kaldı. Acemler ve Ataevler arasındaki tüm metro istasyonlarının yolcu girişine kapatılmasının ardından, Bursa Uludağ Üniversitesi yönündeki metro hattına paralel ek otobüs seferleri başlatıldı.

Nilüfer Çayı’nın debisi de yağış dolayısıyla yükselirken, çevresinde park halinde bulunan bir araç su altında kaldı. Osmangazi ilçesi Teferrüç Mahallesi’nde ise dere taşması sonucu yığılan molozlar nedeniyle birçok araç sürüklendi.

Araç sahipleri kendi imkanlarıyla araçlarını kurtarmaya çalışırken, polis ekipleri güvenlik önlemi aldı. Araç içinde mahsur kalanlar, çevredekilerin yardımıyla kurtarıldı.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu