Türk Dünyası

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan okullara tatil kararı – Türk Haber Dünyası – OpenAI destekli Türk ve Dünya Haberleri

Van’ı Etkisi Altına Alan Kar Yağışı Eğitim Öğretime Engel Oldu

Mart ayında lapa lapa yağan kar, Van’ı etkisi altına aldı. Şehir kısa sürede beyaza bürününce, Van Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kent merkezindeki yollarda trafik akışını sağlamak için kar temizliği çalışmaları yaptı.

Van’da devam eden kar yağışı nedeniyle 11 ilçede eğitim öğretime bir gün ara verildi. Van Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “Yoğun kar yağışı nedeniyle çarşamba günü Muradiye, İpekyolu, Edremit, Tuşba, Başkale, Bahçesaray, Çatak, Gürpınar, Özalp, Saray ve Çaldıran ilçe merkezleri ve köylerindeki ilk ve orta dereceli okullar ile özel rehabilitasyon merkezlerinde eğitime bir gün ara verildi. Engelli, hamiye ve kronik hastalığı olan memurlar da idari izinli sayılacak.” denildi.

Van’da etkili olan kar yağışı sonrası Van-Çatak karayolu ile Çatak-Pervari karayolunun iki ayrı noktasına çığ düştü. Bu nedenle ilçeye her iki taraftan da ulaşım sağlanamıyor. Karayolları ekipleri, ulaşımın engellendiği ilçe yolunu açmak için çalışmalarını aralıksız sürdürürken, kar yağışı nedeniyle ilçeye elektrik de verilemiyor. Çatak Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, mahalle ziyaretinden dönerken yola çığ düştüğünü, çığ riski nedeniyle araçlarını çığ bölgesinde bırakarak yaya olarak diğer tarafa geçtiklerini açıkladı.

Hakkari’de de benzer şekilde kar yağışı nedeniyle eğitim engellenirken, kar temizleme ve ulaşım ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. Kar yağışının etkisi devam ediyor.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu