Spor

Milli Kick Boksçuları Avrupa Oyunları’nda Zirveye Koşuyor

 

Hostinger Türkiye’nin milli kick boks sporcuları Aybüke Kılınç ve Ferit Özdemir, 21 Haziran’da başlayan 3. Avrupa Oyunları’nda Türkiye’yi temsil edecekler. Müsabakalar, 30 Haziran-2 Temmuz tarihleri arasında Krakow şehrinde yapılacak. Bu önemli organizasyona hazırlanan genç sporcular, Osmaniye’deki spor salonunda milli takım antrenörü Kenan Karık yönetiminde çalışarak antrenmanlarını tamamladılar.

Ferit, Avrupa Oyunları’nda milli takım formasını giyme heyecanını yaşadığını belirtti ve müsabakalara iyi hazırlandığını söyledi. Ferit, bu turnuvanın kariyerleri için en önemli müsabakalar olduğunu vurgulayarak ülkesini en iyi şekilde temsil etmek ve Polonya’dan şampiyonlukla dönmek istediklerini ifade etti.

Aybüke ise Avusturya’da yapılan WAKO Dünya Kupası’nda ikinci, Hollanda’da yapılan WAKO Avrupa Kupası’nda ise şampiyon olduğunu söyledi. Bu başarıların onu motive ettiğini belirten Aybüke, Polonya’dan da başarıyla dönmeyi hedeflediğini dile getirdi. Aybüke, Avrupa Oyunları’nın kick boks tarihinin en önemli organizasyonlarından biri olduğunu çünkü 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’na kota verileceğini söyledi. Hedefinin Polonya’da ülkesini en iyi şekilde temsil ederek madalya kazanmak olduğunu vurguladı.

Antrenör Kenan Karık, hazırlıklarını tamamlayan sporcularla birlikte bugün Polonya’ya gideceklerini söyledi. Karık, genç kick boksçuların başarılı olacağına inandığını ve gurur duyduklarını ifade etti. İkisinin de üst düzey sporcular olduğunu ve Avrupa ve dünya kupalarında dereceleri bulunduğunu belirten Karık, inşallah ülkemize altın madalya kazandıracaklarına inandığını dile getirdi.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu