Türkiye

MİT Operasyonuyla Yakalanan El Kaide Üyesinin İtirafıyla Adana’da Bir Terörist Daha Ele Geçirildi

 

Hostinger MİT’in Afrika’da yakaladığı El Kaide üyesinin itirafıyla Adana’da bir terörist daha yakalandı

Suriye’deki Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) üslerine ve konvoyuna yönelik terör saldırısı düzenleyen terör örgütü El Kaide üyesi Ahmet Baykara’nın 15 Ekim’de MİT tarafından Afrika’da yakalanmasının ardından Adana’da bir terörist daha yakalandı.

Adana İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından sorgulanan Baykara, Suriye’de eylemler gerçekleştirdiği Y.A’nın da Adana’da bulunduğunu itiraf etti. Bunun üzerine operasyon düzenleyen ekipler, Y.A’yı saklandığı adreste gözaltına aldı ve dijital materyalleri incelemek üzere emniyete götürdü. Y.A’nın da eylemleri Baykara ile birlikte gerçekleştirdiği belirtildi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan Baykara ve Y.A, zırhlı araçlarla adliyeye sevk edildi.

MİT’in yaptığı istihbarat çalışmaları sonucu terörist Ahmet Baykara’nın TSK üs bölgeleri ve konvoyuna saldırılarda yer aldığını tespit etmesi üzerine Afrika’da operasyon düzenleyerek Baykara’yı yakaladığını açıklamıştı. Baykara’nın ifadesinde, TSK’ya yönelik gerçekleştirdiği eylemleri itiraf ettiği ve Türkiye’deki hassas noktalara düzenlenmesi planlanan eylemler hakkında bilgi verdiği belirtilmişti.
 

Pools Plus Cyprus

Bu haber
bu kaynaktan alınarak ACM Cyprus yeni teknolojiler çalışması kapsamında, OpenAI – ChatGPT tarafından yeniden yazılmıştır. Geleceği yeniden şekillendirebilmek için yorumlarınızı bekliyoruz.

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu