Teknoloji

MKE’den Filipinler’e çıkarma | DefenceTurk

 

Hostinger

25-27 Eylül 2024 tarihleri arasında Manila, Filipinler’de düzenlenen Asian Defense & Security (ADAS) 2024 Fuarı; Filipinler’in savunma ve güvenlik alanındaki en büyük ve en önemli etkinliği olarak öne çıkmaktadır. Bahse konu fuara başta Asya-Pasifik bölgesi ülkeleri olmak üzere toplam 37 ülkeden 200 yabancı delegasyonun ve 273 firmanın katılım sağlaması beklenmektedir.

Türkiye’den katılım gösteren 15 firma arasında yer alan MKE A.Ş. geniş ürün yelpazesiyle ve şimdiye kadar Filipinler’de başarıyla teslimatını gerçekleştirdiği 14 farklı projeyle dikkat çekmekte. Bu bağlamda MKE, 2005 yılından bu yana Filipinler ile güçlü bir iş birliği yürütmekte olup savunma sanayii alanındaki projelere verdiği destek ile Filipinler Silahlı Kuvvetleri’nin modernizasyon sürecine katkıda bulunmaktadır. MKE’nin Filipinler’deki stratejik pozisyonu ve etkisi, bu projeler ve iş birliği sayesinde daha da güçlenmiştir.

MKE geniş ürün yelpazesi ile kara, deniz ve hava savunma sistemlerine yönelik çözümlerini ADAS 2024 Fuarı’nda sergiliyor. Öne çıkan ürünler arasında: 5.56 mm 7.62 mm, 12.7 mm 20 mm Fişek Serisi, 9mm Makinalı Tabanca Serisi, 5.56 mm MPT-55 ve MPT-76 MH Otomatik Piyade Tüfeği, 12.7 mm Makineli Tüfek, 105 mm Mühimmat, 76/62 mm Denizhan Milli Deniz Topu, 105 mm Boran Obüsü ve 155 mm 52 Cal. Yavuz Obüsü yer almakta.

Bu ürün çeşitliliği, MKE A.Ş.’nin kara, deniz ve hava savunma sistemlerinde güçlü bir çözüm ortağı olduğunu bir kez daha ortaya koymaktadır. Asya-Pasifik bölgesinde giderek artan bir pazar payına sahip olan MKE A.Ş. küresel rekabet gücünü daha da arttırmayı hedeflemektedir.

ADAS 2024 Türkiye’nin savunma sanayiindeki güç ve yenilikçi çözümlerini tüm dünyaya tanıtmak için önemli bir fırsat sunmaktadır. Bu kapsamda MKE, Filipinler ile uzun yıllardır sürdürdüğü stratejik iş birliklerini derinleştirmeyi ve özellikle Asya-Pasifik bölgesindeki diğer ülkelerle olan savunma sanayii ilişkinlerini güçlendirmeyi amaçlamaktadır.

İlgili Olarak

Azerbaycan’da MKE’ye yoğun ilgi!

Yusuf Emir Işık

Gaziantep Makine Mühendisliği Bölümü öğrencisi. Savunma Sanayii ve Uluslararası İlişkiler Meraklısı

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu