Türk Dünyası

Moğol İmparatorluğu’nun Eserler Sergisi

Moğolistan Cumhurbaşkanı tarafından başlatılan Cengiz Han Müzesi, uluslararası standartları karşılayan ve zaten uluslararası düzeyde tanınan modern bir müze olarak dikkat çekiyor. Geçtiğimiz yıl, Fransa’nın Nantes şehrinde Cengiz Han hakkında uluslararası bir sergi düzenlendi ve altı ay içinde 250.000’den fazla ziyaretçi tarafından ziyaret edildi.

Bu kez, Louvre Müzesi, Fransa Ulusal Arşivleri, Sevres Ulusal Seramik Müzesi, Dekoratif Sanatlar Müzesi ve İsviçre’deki Rietberg Müzesi gibi büyük uluslararası müze ve arşivlerle işbirliği yapılarak, Sam ve Myrna Myers koleksiyonundan, Moğol İmparatorluğu ülkelerindeki değerli eserler Cengiz Han Müzesi’nde sergilenmektedir. Bu eserler, Moğol İmparatorluğu, İl Krallığı, Yuan Devleti ve Kidan Devleti’ne ait eserlerden oluşmaktadır.

Sergi, 3 Temmuz’dan 25 Ağustos’a kadar ziyaretçilere açık olacak. Moğollar, Avrupa ülkelerinde korunan Moğol İmparatorluğu ile ilgili nadir ve değerli eserleri görmek için bu fırsatı kaçırmamalıdır. Aynı zamanda, Cengiz Han Müzesi’nin uluslararası düzeydeki sergi kapasitesini de göstermektedir.

Bu haber, ACM Cyprus’in yeni teknoloji çalışmaları kapsamında OpenAI – ChatGPT tarafından yeniden yazılmıştır. Geleceği şekillendirebilmek için yorumlarınızı bekliyoruz.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu