Türk Dünyası

Moğol Kadın Satranççıları ABD’yi Mest Etti – Türkiye Haber Dünyası – OpenAI Destekli Türk ve Dünya Gelişmeleri

 

Hostinger Moğol Kadın Satranç Oyuncuları ABD’yi Yendi

Satranç Olimpiyatı, Uluslararası Satranç Federasyonu tarafından Macaristan’ın Budapeşte şehrinde 10-23 Eylül 2024 tarihleri arasında düzenlenen uluslararası bir takım satranç etkinliğidir. Bu olimpiyat, Budapeşte’nin 1926 yılında 2. resmi olmayan Satranç Olimpiyatını ev sahipliği yaptığından beri Macaristan’da gerçekleşen ilk Satranç Olimpiyatıdır.

Olimpiyata 195 ülkeden 197 takımın açık kategoride ve 181 ülkeden 183 takımın kadınlar kategorisinde katıldığı biliniyor. Moğolistan, hem erkek hem de kadın takımını gönderdi.

İşte Moğolistan’ın takım kadrosu:

Erkek takımı, IM G.Amartuvshin, FM S.Chinguun, FM E.Baasansuren, IM M.Amilal ve FM Kh.Itgelt’ten oluşmaktadır. Kadın takımı ise WGM T.Munkhzul, IM B.Munguntuul, IM D.Nomin-Erdene, WFM E.Khuslen ve WCM B.Mungunzul’den oluşmaktadır.

Moğol erkek takımı 53. sırada yer alıyor. Turnuvaya Mauritius’u 4-0 mağlup ederek başladılar. Ancak ikinci ve üçüncü raundda Çek ve İsrail takımları ile 2-2 berabere kaldılar. Dördüncü raundda Alman takımını yendiler ve beşinci raundda Sudan’ı 4-0’lık bir skorla mağlup ettiler. Bir sonraki maçları Bulgaristan takımı ile olacak.

Moğol kadın takımı, hiç yenilgi almadan 3. sırada yer alıyor. Guatemala, Monako, Peru, İspanya ve ABD ile beş raund oynadılar. Özellikle ABD’nin güçlü takımını yenerek büyük bir sürpriz yaptılar. Bir sonraki maçları Gürcistan takımı ile olacak.

Bu haber bu kaynaktan alınarak ACM Cyprus yeni teknolojiler çalışması kapsamında, OpenAI – ChatGPT tarafından yeniden yazılmıştır. Geleceği yeniden şekillendirebilmek için yorumlarınızı bekliyoruz.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu