Teknoloji

Netanyahu’dan THAAD füze savunma bataryasına ziyaret

 

Hostinger

ABD’nin İsrail Büyükelçisi ve İsrail Başbakanı Netanyahu, İsrail’de konuşlu THAAD füze savunma bataryasını ziyaret etti.

İsrail Başbakanı Netanyahu ABD’nin İsrail’e konuşlandırdığı THAAD füze savunma bataryasını ziyaret etti. ABD’nin İsrail Büyükelçisi ve İsrail Başbakanı Netanyahu gerçekleştirdikleri bu ziyarette THAAD füze savunma bataryasının kurulumuna dair ABD askerlerinden bilgi aldı.

İsrail ve Amerika Birleşik Devletleri arasındaki yakın iş birliğine vurgu yapılırken ABD’nin İsrail Büyükelçisi David Friedman şu açıklamalarda bulundu:

“Amerikan askerlerimiz ve İsrail Savunma Kuvvetleri’nden (IDF) dostlarımızla burada bulunmak harika. İsrail ve Amerika Birleşik Devletleri arasındaki inanılmaz derecede yakın ve önemli iş birliğinin daha iyi bir örneğini düşünemiyorum. Bu, Amerikan silahlı kuvvetlerinin İsrail’in güvenliği ve emniyeti için nasıl bir taahhütte bulunduğunun olağanüstü bir örneği. Bunu başka birçok şekilde de yaptılar, ancak şu anda baktığımızdan daha iyi bir örnek düşünemiyorum. Bu, İsrail ve Amerika Birleşik Devletleri arasındaki birçok farklı seviyede, en önemlisi karşılıklı güvenlik ve emniyet olmak üzere gerçekten kırılmaz bağın bir kanıtıdır.”

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, Mart 2019’da gerçekleştirilen ortak ABD-İsrail askeri tatbikatları sırasında bir THAAD füze bataryasını gezerken (Görsel: İsrail Hükümeti Basın Ofisi/Kobi Gideon)

ABD’den İsrail’e THAAD füze savunma bataryası

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Başkan Joe Biden’ın talimatı üzerine konuşlandırmayı doğrulayarak ABD’nin İsrail’in güvenliğine olan bağlılığının altını çizmişti. Defence Blog tarafından yapılan habere göre ABD askeri personelinin de yer aldığı THAAD bataryası, İran’ın 13 Nisan ve 1 Ekim’de gerçekleştirdiği füze saldırılarının ardından İsrail’in mevcut entegre hava savunma sistemini güçlendirecek.

Ayrıca ABD Başkanı Joe Biden bu hamlenin, Tahran’ın 1 Ekim’de İsrail’e 180’den fazla füze fırlatmasının ardından İran’a karşı beklenen misillemeyi değerlendiren “İsrail’i savunmak için” yapıldığını söylemişti. Bu bağlamda, ABD’nin İsrail’e THAAD sistemi yerleştirmesi İsrail savunması için önemli bir gelişmeyi temsil etmekte.

Öte yandan Pentagon Sözcüsü Tümgeneral Patrick Ryder ise konuşlandırmayı, İsrail’i desteklemek ve ABD personelini İran ve İran destekli grupların saldırılarına karşı korumak için “ABD ordusunun son aylarda yaptığı daha geniş çaplı düzenlemelerin” bir parçası olarak tanımlamıştı.

Ayrıca THAAD’ın İsrail’e konuşlandırılması türünün ilk örneği değil. Öyle ki 2019 yılında bir THAAD bataryası eğitim ve hava savunma entegrasyon tatbikatları için geçici olarak İsrail’de konuşlandırılmıştı. Ayrıca Defence Blog’a göre sistem, %100 başarı oranıyla mükemmel bir uçuş testi önleme rekoruna sahiptir. 2022 yılında, Patriot PAC-3 Füze Segmenti Geliştirmesi (MSE) ile birlikte çalışabilirliğini başarıyla göstererek savaşta kanıtlanmış itibarını daha da artırdı.

İlgili Olarak

İsrail’den BM üssüne yeni saldırı

Kadir YÜCEL

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Öğrencisi // Savunma sanayii meraklısı

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu