Sinema/Dizi/TV

Nil Kural ile Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali Röportajı

26. kez düzenlenen Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali, festival direktörü Nil Kural’ın söylemlerine göre bu yıl “Daha Fazlası, Daha Azı Değil” temasıyla gerçekleştirilecek. 1998 yılından beri kadın emeğini görünür kılan ve kadın hareketiyle güçlenen festival, her yıl olduğu gibi bu yıl da dünyanın dört bir yanından seçilen 64 filmle seyirciyle buluşacak. Ankara’da gerçekleştirilecek olan festival, 7 Haziran tarihine kadar devam edecek.

Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali, Her Biri Ayrı Renk, Pembesiz Mavisiz, Olay Yeri: Aile, Ayak Basılmamış Yollar, İranlı Kadınlar Konuşuyor: Tarih, Sanat, Direniş, Türkiye’den Kadın Filmleri gibi bölümlerle dolu bir program sunacak. Festival direktörü Nil Kural, festival hakkında şunları söyledi: “Uzun yıllar sinema yazarı olarak çalıştım. Kendimi bildim bileli festivalleri dört gözle beklerdim. 2016’dan beri İstanbul Film Festivali’nin seçici kurulunda yer alıyorum. Gazetedeki film eleştirmenliğinden ayrıldıktan sonra Uçan Süpürge’nin programını üstlendim.”

Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali, sadece Türkiye’den değil dünyanın dört bir yanından pek çok kadın film yönetmeninin filmlerine ev sahipliği yapıyor. Bu yıl da kadınları, toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadın hakları gibi konuları işleyen filmlerle buluşturacak olan festival, sinema severlerin yoğun ilgisiyle karşılanacak. Festival, bir kez daha kadın emeğini görünür kılmaya devam edecek.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu