Teknoloji

Norveç, Rusya’nın en büyük deniz tatbikatını izliyor

 

Hostinger

Norveç, olası tehditlere karşı Rusya tarihindeki en büyük donanma tatbikatı olan Ocean-2024 Tatbikatı’nı gözetliyor.

Rus Donanması tarafından 5 farklı denizde gerçekleştirilecek Ocean-2024 Tatbikatı’nda Norveç korvetin tatbikatı takip ettiği bilgisine ulaşıldı. Norveç Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan paylaşımda KNM Storm korveti, Rus Donanması’na ait biri Ropucha sınıfı çıkarma gemisi olmak üzere üç farklı gemiyi gözetliyor.

Kuzey ve Baltık denizindeki tatbikat ve test faaliyetlerinin artmasıyla Norveç ve müttefik ülkeler, bölgedeki gelişmeleri yakından takip ediyor. Bu bağlamda Norveç Silahlı Kuvvetleri; hava, kara, deniz, su altı ve uzay tabanlı sensörler ile olası tehditlere karşı gözetleme ve hazır bulunma farkındalığını koruyor.

Norveç Skjold sınıfı KNM Storm korveti, Rus savaş gemisini izliyor. (Görselı: Norveç Savunma Bakanlığı)

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Norveç Müşterek Karargahı Komutanı Koramiral Rune Andersen şu ifadelere yer verdi:

“Rus Donanması, Ocean-2024 Tatbikatı’nı başlattı. Kuzey ve Baltık filolarının faaliyetlerini, uzun menzilli uçaklarla birlikte komşu bölgelerimizde artıracaklar. Buna hazırlıklıydık ve müttefiklerimizle birlikte Rus hareketlerini izlemeyi planladık Norveç Silahlı Kuvvetleri her zaman komşu bölgelerdeki durumu yakından izler. Kendi operasyonlarımız ve sensörlerimizle, müttefiklerimizle iş birliği yaparak faaliyetlere dair iyi bir genel bakışa sahibiz. Bu tatbikat; kara, hava, deniz, su altı ve uzay ekipmanlarının yardımıyla yapılan devriyeler ve varlıklarla güvence altına alınmaktadır.”

Ocean-2024 Tatbikatı

Rusya Savunma Bakanlığı, Okyanus 2024 Stratejik Komuta Postası Tatbikatı; Pasifik ve Arktik Okyanusları, Akdeniz, Hazar ve Baltık Denizi’nde gerçekleştirilecek. 16 Eylül’e kadar sürecek tatbikata 400’den fazla savaş gemisi, denizaltı ve yardımcı destek gemisi katılacak. Rusya’nın Deniz ve Hava Kuvvetleri’nene ait 120’den fazla uçak ve helikopter, yaklaşık 7000 silah, askeri ve özel teçhizat birimi ve 90.000’den fazla personel tatbikata dahil olacak.

Ocean-2024 Tatbikatı (Görsel: Rusya Federasyonu Savunma Bakanlığı)

Militarnyi tarafından yapılan habere göre Ocean-2024 Tatbikatı’nın hedefi, Rus donanmasının yüksek hassasiyetli silahlar ve ileri teknoloji silahların entegre kullanımına yönelik hazırlığını test etmek. Tatbikatın ilk aşamasında, belirlenen eğitim alanlarına kuvvet gruplarının konuşlandırılması planlanıyor. İkinci aşama ise konvansiyonel bir düşmanın stratejik hedeflerinin ve kuvvetlerinin yenilmesi, deniz ekonomik faaliyetlerinin korunması ve çıkarma harekatlarının yapılması planlanmakta. İlgili tatbikata Rusya’nın müttefiklerinden Çin de katılacak.

İlgili Olarak

Rusya’dan Karadeniz’de torpido tatbikatı

Melek Cevşen Yücel

Havacılık ve Uzay Mühendisliği öğrencisi. Savunma sanayii araştırmacısı.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu