Türk Dünyası

Nowruz: İyi Komşuluk ve Uzlaşma Vurgusu

 

Hostinger Uluslararası Nevruz Bayramı’nda Düzenlenen Kutlamalara 12 Ülkenin Misyonlarından Katılım

20 Mart tarihinde, Birleşmiş Milletler’e bağlı Özbekistan Daimi Temsilciliği, Afganistan, Azerbaycan, Hindistan, İran, Irak, Kazakistan, Kırgızistan, Pakistan, Tacikistan, Türkmenistan ve Türkiye’nin diplomatik misyonlarıyla birlikte Uluslararası Nevruz Bayramı dolayısıyla coşkulu bir etkinlik düzenledi.

BM Genel Sekreteri António Guterres, video mesajında Nevruz’un yeni başlangıçların, yeni bir yılın başlangıcının, ilkbaharın gelişinin ve doğanın diriliğinin bir bayramı olduğunu belirtti. Guterres, Nevruz’un dünya genelinde 300 milyondan fazla insanı bir araya getirdiğini ve farklı milletlerin ve kültürlerin ortaklığını simgelerini vurguladı. Ona göre, bu bayramın değerleri Birleşmiş Milletler’in barış ilkeleriyle, insan hakları ve haysiyetle uyumludur. BM Genel Sekreteri, günümüzün zor zamanlarında Nevruz’un diyalog, iyi komşuluk ve uzlaşıyı teşvik ettiğini vurguladı.

BM Genel Sekreteri, “Nevruz’un dayanışma ruhuyla rehberlik etmeyi”, dünyayı korumak için uyumun güçlendirilmesini ve daha aydınlık bir geleceğe doğru tek insan ailesi olarak ilerlemeyi istedi. Herkese mutluluk, sağlık, barış ve iyilik diledi.

Etkinliğin katılımcılarına hitap eden 78. Genel Kurul Başkanı Dennis Francis, farklı dünya bölgelerini temsil eden 12 BM üye ülkesinin misyonlarının Nevruz’un coşkulu kutlamasında bir araya gelmesini yüksek takdirle karşıladı.

Zor zamanlarda Nevruz’un yeni anlam kazandığını ve direnişin bir sembolü olduğunu belirtti. BM üye ülkelerini dünyamız için güvenli bir gelecek inşa etmek için bir araya gelmeye çağırdı.

Etkinliğin katılımcıları ayrı ayrı vurguladı ki, tarihi yaklaşık 3 bin yıl öncesine dayanan Nevruz, yalnızca yılın başlangıcını ve doğanın uyanışını değil, aynı zamanda iyilik ve karşılıklı anlayışı, doğa ile uyumu, merhameti, soyluluğu ve cömertliği, barışçıl ve refah dolu bir yaşamı simgeler ve herkesin bu yönde çaba göstermesi gerektiği bir bayramdır.

Bu haber bu kaynaktan alınarak ACM Cyprus yeni teknolojiler çalışması kapsamında, OpenAI – ChatGPT tarafından yeniden yazılmıştır. Geleceği yeniden şekillendirebilmek için yorumlarınızı bekliyoruz.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu