Yaşam

Nurhan Damcıoğlu Hayata Veda Etti | N-Life

Türk müzik dünyasının sevilen isimlerinden Nurhan Damcıoğlu, 1 Mayıs 1941 yılında hayata gözlerini açtı. Kendisi kantocu, ses sanatçısı, tiyatro ve sinema oyuncusu olarak bilinmektedir.

9 çocuklu bir ailenin çocuğu olan Nurhan Damcıoğlu, annesinin devreye girmesiyle 9 yaşında Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü çocuk bölümüne dahil oldu ve bu sayede küçük yaşta tiyatro eğitimi almaya başladı. Ayrıca bale dersleri de aldı. Dokuz yıl boyunca Radyo Çocuk Kulübünde çalıştı. 16 yaşında ise Devlet Tiyatrosu’nda sahneye çıkmaya başladı. Ankara Cebeci Ortaokulu’ndan sonra İstanbul’a taşınan Nurhan Damcıoğlu, İstanbul Tiyatrosu, Ayfer Feray Tiyatrosu, Gülriz Sururi-Engin Cezzar Tiyatrosu, Muammer Karaca Tiyatrosu ve Mücap Ofluoğlu Topluluğu gibi birçok tiyatroda rol aldı.

Sanat hayatı boyunca birçok sevilen şarkıya imza atan Nurhan Damcıoğlu, Türk müzik tarihinde önemli bir yere sahiptir. Kendisi aynı zamanda birçok sinema ve dizi filminde de oyunculuk yapmıştır. Nurhan Damcıoğlu, müzik ve tiyatro dünyasında sevgi dolu bir yere sahip olmaya devam etmektedir.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu