Türkiye

Öğretmen Mülakatları 1 Temmuz’da Başlıyor

Öğretmen Atama Süreci: Mülakatlar 1 Temmuz’da Başlıyor

Gözler 20 bin öğretmen atamasında. Mülakatlar 1 Temmuz’da başlayacak ve atamalarda yüzde 50 KPSS puanı, yüzde 50 mülakat notu etkili olacak. Peki süreç nasıl işleyecek?

Öncelikle KPSS sonucuna göre, atama yapılacak branşlardaki öğretmenin 3 katı kadar aday, kendilerine tanımlanan mülakat merkezlerine davet edilecek. Yani bu yıl 1 Temmuz’da başlayacak olan mülakatlara 60 bin aday katılacak.

Mülakatlar için geniş güvenlik önlemleri de alınacak. Mülakat öncesi komisyon, öğretmenin adını bilmeyecek. E-devlet üzerinden her bir adaya kod verilecek ve sınav giriş belgelerinde adayın fotoğrafının yanında sadece bu kod olacak.

Öğretmen adayının hangi komisyonda sözlü sınava gireceğine dair de bir bilgisi olamayacak. Aday, hangi komisyonda sözlü sınava tabi tutulacağını ancak sınav merkezine geldiğinde öğrenebilecek. Sözlü sınav komisyonundaki listelerde adayların isimleri değil, e-devlet’ten verilen kodlar yer alacak.

Adaylar, görevliler ve komisyon üyeleri, cep telefonu dahil hiçbir elektronik cihazla sözlü sınav merkezlerine giremeyecek. Her öğretmen adayı için başvurduğu branşla ilgili elektronik ortamda soru bankası oluşturulacak. Aday, sözlü sınav salonuna girdiğinde karşısına elektronik ortamda sorular çıkacak.

Mülakatlar 1 Temmuz’da başlayacak ama 60 bin öğretmen adayının her biri sözlü sınava girene kadar devam edecek. Bu süreçte öğretmen adaylarını daha iyi hazırlamak amacıyla birçok hazırlık kursu da açıldı.

Kaynak: CNN TÜRK

Photo credit: CNN Türk
 

Pools Plus Cyprus

Bu haber
bu kaynaktan alınarak ACM Cyprus yeni teknolojiler çalışması kapsamında, OpenAI – ChatGPT tarafından yeniden yazılmıştır. Geleceği yeniden şekillendirebilmek için yorumlarınızı bekliyoruz.

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu