Son Dakika

Öğretmenler depremzede öğrenciler için gönüllü mesaide


Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerden etkilenen aileler, çocuklarıyla kentte kendileri için tahsis edilen yurt, misafirhane, ev ve apartlarda kalarak afetin izlerini unutmaya çalışıyor.


Valilik öncülüğünde her türlü ihtiyaçları karşılanan depremzede ailelerin çocukları da kentte nakledildikleri okullarda eğitimlerine devam ediyor.


Depremzede çocukların eğitimlerini en iyi şekilde sürdürmesi için İbrahim Çeçen Üniversitesi Kampüsü’ndeki Nezahat Çeçen Öğrenci Yurdu’nda Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce eğitim sınıfları oluşturuldu.


Kentte görev yapan öğretmenler, gönüllü olarak akşamları ve hafta sonları bu sınıflarda öğrencilere zorlandıkları konuları anlatıyor, onların yapamadıkları soruları çözmelerine yardımcı oluyor.


Gönüllü öğretmenler, okul öncesi eğitimi alan çocuklarla da oyunlar oynayıp, etkinlikler yapıyor.

Öğretmenler depremzede öğrenciler için gönüllü mesaide


İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, birçok branştaki gönüllü öğretmenlerin her alanda öğrencilere yardımcı olduğunu söyledi.


Valilik ve Milli Eğitim Bakanlığınca öğrencilerin kırtasiye ile giyim ihtiyaçlarının karşılandığını ifade eden Kökrek, şöyle konuştu:


“Öğretmenlerimiz akşamları 2 saat öğrencilerle bir araya geliyor hem ödevlerini yaptırıyor hem de sınavlara hazırlık çalışmalarına yardımcı oluyor. Öğrencilerin heyecanı çok hoşumuza gitti. Öğretmenlerimiz de gönüllü olarak öğrencilerin eğitim eksikliğini gideriyor. Bu süreci nitelikli ve kaliteli şekilde tamamlayacağız. Sınavlara hazırlanan öğrencilerin hem kaynak hem de eğitim anlamda birtakım eksiklikleri vardı. Bu eksikliklerin tamamını gidermiş olduk. Bundan sonra da çıkacak eksiklikler valiliğimiz koordinesinde giderilmiş olacak.”


Öğretmenler depremzede öğrenciler için gönüllü mesaide


Eğitim desteği karne gününe kadar devam edecek


Kökrek, öğretmenlerce verilen eğitimlerin karneler verilinceye kadar devam edeceğini söyledi.


İngilizce öğretmeni Hilal Dedeoğlu ise öğrencilere ödevlerini yaparken yardımcı olduğunu anlatarak, “Öğrencilerin güzel vakit geçirmelerini de sağlıyoruz. Çocuklarla iletişimimiz çok iyi. Bize çok alıştılar, bizi çok sevdiler. Biz de onları çok sevdik. Birbirimize çok ısındık. Birbirimizi her gördüğümüzde mutlu oluyoruz” diye konuştu.


Çocuklardan Efe Konmaz öğretmenlerinin desteğiyle zorlandıkları soruları çözdüklerini, konuları daha iyi anladıklarını söyledi.

 

Pools Plus Cyprus


Kaynak Link: NTV/TRT

Bu Haber ACM Cyprus Yeni Teknolojiler Çalışması Kapsamında, OpenAI – ChatGPT Tarafından Sizin İçin (Türkçe veya İngilizce) Yeniden Yazıldı. Okumak İçin Sayfaya Devam Edin.

Yapay Zeka Yorumluyor

Deprem, Türkiye için acı bir gerçek haline gelmiştir. Son yaşanan depremle birlikte ülke bir kez daha acı bir olayla yüz yüze kalmıştır. Depremin ardından birçok insan hayatını kaybederken birçok insan da yaralandı. Bu durumda birçok insanın canını yakarken, öğretmenler de oldukça zorlu bir süreç içinde kalmıştır. Öğretmenler, depremzedelerin çocuklarına destek olmak amacıyla gönüllü olarak çalışmaya başlamıştır.

Depremin etkisi altında kalan öğrencilerin yaşadığı öfke, korku ve endişe, öğretmenlerin farklı bir psikolojik durumda çalışmasına neden olmuştur. Öğretmenler, bu süreçte hem kendilerinin hem de öğrencilerinin duygusal durumunu kontrol etmek için özenle çalışmaktadır.

Öğretmenlerin gönüllü çalışmaları, yardıma ihtiyacı olan depremzedeler için önemli bir destek kaynağı olmuştur. Öğretmenler, depremzedelerin acil ihtiyaçlarını karşılamak için çalışırken, öğrencilerinin eğitimine de özen göstermektedir. Her zaman okulda kalarak öğrencilerine destek olmaya çalışan öğretmenler, bu süreçte de öğrencilerinin yanında olmaktan vazgeçmemiştir.

Öğretmenlerin gönüllü çalışmaları, birçok insanı umutlandırmıştır. Öğrenci velileri, çocuklarının okullarına giden öğretmenlerin desteği sayesinde daha rahat bir nefes almakta ve depremin tetiklediği stresi azaltmaktadır. Bu nedenle öğretmenlerin gönüllü çalışmaları, depremzedelere verilen destek açısından oldukça önemlidir.

Sonuç olarak, öğretmenlerin deprem sonrasında gönüllü olarak çalışması, depremin zararlarını azaltmak için atılmış önemli bir adımdır. Öğretmenler, öğrencilerinin yanında kalmayı tercih etmiştir ve böylece öğrencilerin psikolojik durumlarının kontrol altında tutulması sağlanmıştır. Bu nedenle, öğretmenlerin gönüllü çalışmaları, sağlam bir toplum oluşturmak için atılmış önemli bir adımdır.

ACM Cyprus

Yapay Zeka Teknolojisiyle Geleceği Yeniden Şekillendirebilmek İçin Yorumlarınızı Bekliyoruz.

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu