Türk Dünyası

Oğuz Han’ın Torunları: İkinci Entegre Olimpiyatı Türkmenistan’da başladı

Türkmenistan’ın Oğuz Han Mühendislik ve Teknoloji Üniversitesi tarafından düzenlenen II entegre Olimpiyat “Oğuz Han’ın Yetenekli Nesilleri”nin ilk turu Aşkabat ve Türkmenistan’ın tüm bölgelerinde başladı. “Oğuz Han’ın Yetenekli Torunları” entegre Olimpiyatına okul çocuklarının ilgisi oldukça yüksekti. İlk turda yer alan yaklaşık 25 bin öğrenci, dil yeteneklerine bağlı olarak Türkmen veya İngilizce IQ testleri, matematik, fizik, kimya ve biyoloji derslerinde görevleri tamamladılar. Hatırlatmak gerekirse, bu yılın başlarında, 2023 yılında ilk kez düzenlenen entegre Olimpiyat sorularını çözme yöntemleri üniversite web sitesinde yayınlandı.

Devlet ve uluslararası Olimpiyatların kazananlarının aktif katılımı, Olimpiyatın önemini artırdı. Katılımcıların büyük sayısına rağmen, Olimpiyat için hazırlıklar yüksek düzeyde gerçekleştirildi. Her öğrenciye adil rekabeti sağlamak için bireysel bir kod verildi. Kayıtlı okul çocuklarının sayısına dayanarak, sorularla dolu kağıtlar zarflara konularak sorumlu komisyonlara teslim edildi. Olimpiyatın tamamlanmasının ardından, öğrencilerin çalışmaları dosyalara yerleştirilerek ilgili okulun mührü eklenip merkezi organizasyon komitesine gönderildi.

Genel olarak, II Entegre Olimpiyat “Oğuz Han’ın Yetenekli Nesilleri” organizasyon seviyesi oldukça yüksekti. Okul çocuklarının Olimpiyat etkinliklerine katılımı gençlerin bilime olan tutkusunu ve Olimpiyatın önemini açıkça gösterdi. Bu arada, dünya üniversitelerinin sıralamasını belirlemek için Asya 2024 Times Higher Education Ödülleri kısa listesinde, geniş bir yetenekli başvuru sahasına çekme başarısıyla “Yılın Öğrenci Kayıt Kampanyası” alanında ilk sekize girmeyi başaran üniversite, dikkat çekici başarılarıyla öne çıktı.

Kaynak: ORİENT haberleri
Fotoğraf: Türkmenistan’ın Oğuz Han Mühendislik ve Teknoloji Üniversitesi tarafından çekilen.

Bu haber bu kaynaktan alınarak ACM Cyprus yeni teknolojiler çalışması kapsamında, OpenAI – ChatGPT tarafından yeniden yazılmıştır. Geleceği yeniden şekillendirebilmek için yorumlarınızı bekliyoruz.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu