Sağlık

Öksürük İçin Hangi Doktora Gidilir? Öksürüğe Hangi Bölüm Bakar?

Öksürük İçin Hangi Doktora Gidilir?

 Genellikle üç haftadan az sürek öksürükler akut öksürük olarak açıklanmaktadır. 3 ile 8 hafta arasında süren ve sonunda iyileşen öksürükler ise subakut öksürük olarak adlandırılır. Fakat 8 haftadan daha uzun süren kalıcı öksürükler kronik öksürük olur ve birkaç haftada iyileşmez ise ciddi bir durum söz konusu olabilmektedir.

 Farklı sebeplerden dolayı oluşan öksürük için nedenlerinin araştırılması ve tedavi edilmesi için uzman bir doktora gitmekte yarar vardır. Öksürük için gidilecek doktor Kulak Burun Boğaz uzmanları olmaktadır.

 Öksürüğe Hangi Bölüm Bakar?

 Öksürük tek başına bir hastalık değildir. Nesle, soğuk algınlığı gibi hastalıklar ile beraber bazı hastalıkların belirtisi olarak karşımıza çıkmaktadır. Balgamsı veya balgamsız ya da akut veya kronik gibi çeşitleri bulunan öksürük için Kulak Burun Boğaz polikliniğine gidilmesi gerekmektedir.

 KBB bölümü dışında dahiliye bölümüne de gidilmesi mümkündür. Boğaz hastalıkları sebebi ile ortaya çıkan öksürüğe KBB bakmaktadır. Gerekirse KBB doktorları dahiliye veya enfeksiyon hastalıkları bölümüne de hastayı yönlendirebilir.

 Akut Öksürüğün Nedenleri Nelerdir?

 Akut öksürük kısa süreli öksürük olmaktadır. Pek çok farklı nedenden ortaya çıkan bu öksürük kısa sürede geçmektedir. Akut öksürüğün sebepleri şunlardır:

 – Grip

 – Soğuk algınlığı

 – Bronşit

 – Larenjit

 – Zatürre

 – Saman nezlesi

 Kronik Öksürüğün Nedenleri Nelerdir?

 Kronik öksürük daha uzun süreli görülen öksürüktür. Nedeni tespit edilerek mutlaka tedavisinin yapılması gerekir. Kronik öksürüğün nedenleri ise şunlardır:

 – Sigara Kullanımı

 – GERD

 – Bazı ilaç kullanımları,

 – Burnun arkasından boğaza akan mukus

 – Astım

Eklem Ağrısı İçin Hangi Doktora Gidilir? Eklem Ağrısına Hangi Bölüm Bakar?

Eklem Ağrısı İçin Hangi Doktora Gidilir? Eklem Ağrısına Hangi Bölüm Bakar?

 

 

Pools Plus Cyprus


>Kaynak: NTV/CNN

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu