Türk Dünyası

Olmazsa Olmaz Haberler: BRTK’ten Türk Dünyası ve Dünya Haberleri

 

Hostinger 2024-2025 Adli Yılı Lefkoşa Açık Öğretim Fakültesi’nde Açıldı

Lefkoşa Açık Öğretim Fakültesi’nde düzenlenen bir törenle 2024-2025 adli yılı resmen açıldı. Törene, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Başbakan Ünal Üstel, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Yasin Ekrem Serim, bakanlar, avukatlar ve diğer yetkililer katıldı. Türkiye Cumhuriyeti’nden Anayasa Mahkemesi Başkanı Kadir Özkaya, Yargıtay Başkanı Ömer Kerkez, Danıştay Başkanı Zeki Yiğit, Uyuşmazlık Mahkemesi Başkanı Rıdvan Güleç, Adalet Akademisi Daire Başkanı Uğur Parlak ve Azerbaycan İdari Dava Dairesi Başkanı Xagani Mammadov gibi önemli isimler de törende yer aldı.

Yüksek Mahkeme Başkanı Bertan Özerdağ’ın yaptığı açılış konuşmasında, kuvvetler ayrılığına vurgu yaparak yargı bağımsızlığının önemine dikkat çekti. Özerdağ, demokrasilerin güçlenmesi için yargı bağımsızlığının olmazsa olmaz olduğunu ve yargı kararlarına saygı gösterilmesinin hukukun üstünlüğü açısından önemli olduğunu belirtti. Ayrıca ifade ve basın özgürlüğüne de değinen Özerdağ, bu özgürlüklerin Kıbrıs Türk halkı için temel olduğunu ifade etti.

Mülkiyet konusuna da değinen Özerdağ, Kıbrıs Türk halkının sorunun mağduru olduğunu ve bu sorunun AİHM kararları ışığında dostane yöntemlerle çözülmesi gerektiğini vurguladı. Talınmaz Mal Komisyonu ve KKTC mahkemelerinin etkin iç hukuk yolu olduğunu belirten Özerdağ, adaletin en erken ve en az masrafla olmasının teknolojiden geçtiğine dikkat çekti.

Yüksek Mahkeme Başkanı Özerdağ, geciken adaletin adalet olmadığını söyleyerek, göreve geldiği andan itibaren adaletin daha hızlı bir şekilde sağlanması için yapılan çalışmaları anlattı. Bu törenle başlayan 2024-2025 adli yılı, adaletin daha güçlü ve etkin bir şekilde işlemesine katkı sağlayacak önemli adımların atılmasına vesile olacaktır.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu