Türkiye

Ömer Çelik’ten Özgür Özel’e Tepki: Milletin Değerleri Önemlidir

 

Hostinger AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, son açıklamalarında CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e tepki gösterdi. Çelik, teğmenlerin kılıçlı yeminiyle ilgili yapılan açıklamaları nedeniyle Özel’i eleştirdi. “Harbiyeliler de imam hatipliler de bu milletin değeridir” diyen Çelik, Özel’in bu açıklamalarının son derece provokatif ve haksız olduğunu belirtti.

Çelik, hangi okuldan mezun olursa olsun, kanunlar çerçevesinde faaliyet gösteren bütün mezunların millete hizmet etmek için mezun olduğunu vurguladı. Bu tür yaklaşımların provokatif bir siyaset olduğunu ifade eden Çelik, bu durumun 28 Şubat zihniyetini hatırlattığını söyledi.

Ayrıca Çelik, Narin cinayeti soruşturmasıyla ilgili olarak da açıklamalarda bulundu. Bakanlarımızın ve genel merkezden bir heyetin Narin’in mezarını ziyaret edeceğini belirten Çelik, adli sürecin takipçisi olacaklarını ve gereken cezanın verilmesi için çalışacaklarını ifade etti. Siyasi değerlendirmelerin bu tür meselelerde yapılmasının yanlış olduğunu belirten Çelik, acıyı paylaşmak yerine siyasi sonuçlar çıkarmaya çalışanları eleştirdi.

Öte yandan, Çelik, okullarda ilk gün Gazze dersinin okutulmasıyla ilgili çalışmaların devam ettiğini ve global vicdanın en önemli konusunun Gazze olduğunu belirtti. İsrail’in Türk aktivist Ayşe Nur Eygi’yi öldürmesi konusunda da açıklamalarda bulunan Çelik, Amerikan yönetiminden gelen ibretlik açıklamaları eleştirdi.

Son olarak, ABD Savunma Bakanlığı ile Güney Kıbrıs Rum Yönetimi arasındaki askeri iş birliği konusuna da değinen Çelik, Rum yönetiminin Kıbrıs Türklerini ve KKTC’yi görmezden geldiğini belirtti. Askeri iş birliğinin sıkıntıları derinleştireceğini söyleyen Çelik, Akdeniz’de yaşanan gelişmelere dikkat çekti. Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik’in açıklamaları, gündemde geniş yankı uyandırdı.
 

Pools Plus Cyprus

Bu haber
bu kaynaktan alınarak ACM Cyprus yeni teknolojiler çalışması kapsamında, OpenAI – ChatGPT tarafından yeniden yazılmıştır. Geleceği yeniden şekillendirebilmek için yorumlarınızı bekliyoruz.

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu