Türkiye

Önü TV ünitesi arkası deprem kabini

İzmir’de yaşayan Mustafa Tozan isimli vatandaş, eşinin deprem korkusu nedeniyle bir deprem kabini üretti. Kabinin 66 ton ağırlığa dayanabildiğini söyleyen Tozan, projenin patentini de aldı.

İzmirli emekli elektrik teknisyeni Mustafa Tozan, eşinin deprem korkusu nedeniyle deprem kabini üretti. Projenin fikir babasının eşi olduğunu söyleyen Tozan, “İzmir depreminde çok korktu ve ona bir kabin yapmamı istedi.” dedi.
Kendi evinde alanı verimli kullanmak için kabinin önünü televizyon ünitesi gibi tasarladığını söyleyen Tozan, talep gelince kişiye özel tasarımlar yapmaya başladığını söyledi.
Tozan, çelikten yapılan ünitenin 66 tona kadar ağırlığa dayandığını belirtti. Dışı MDF kaplı ünitenin içi çarpmalara karşı önlem amacıyla döşeme kaplanmış. Kabinin içerisinde emniyet kemeri, şarj olabilir akü, led aydınlatma, şarj aleti ve siren bulunuyor.
Kabinde yer alan sandığın içerisine de ihtiyaç duyulan malzemeler konulabiliyor.
Projeyi mütevazı bir demir atölyesinde ve arkadaşının mobilya dükkanında tasarladığını belirten Tozan, kabini uzmanlara test ettirdiğini ve projenin patentini aldığını kaydetti.
 

Pools Plus Cyprus


Kaynak: NTV/CNN

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu