Teknoloji

Otomotiv sektörü de seferber oldu

Otomotiv üretici, hizmet sağlayıcısı ve distribütörleri deprem bölgesine yönelik operasyonlar gerçekleştiriyor. Depremden etkilenen ve zarar gören bölgedeki büyük bayi teşkilatının tüm çalışanlarını ve ailelerini deprem bölgesinden çıkartmayı önceliklendiren Stellantis Türkiye, lojistik operasyon gerçekleştirerek yaklaşık 4 günde 600 kadarı bebek, küçük çocuklar ve yaşlılar olmak üzere yaklaşık 1200’i aşkın kişiyi deprem bölgesinden tahliye etti. Antalya’da 350 odalı bir otel tutarak yetkili satıcılarının tüm çalışanlarına ve ailelerine güvenli ve sıcak bir alan yaratan Stellantis Türkiye, kapsamlı bir operasyonla yaklaşık olarak toplamda 1500 kişiye yakın kişiyi bölgeden tahliye etmeyi ve güvenli barınma ihtiyacını karşılamayı planlıyor.

Yardım tırları gidiyor

OYAK’ın Grup Şirketleri çalışanlarından oluşan 350 kişilik ekip afet bölgesinde arama-kurtarma faaliyetlerinde görev alıyor. OYAK Grubu Şirketleri, barınma ve ısınma, gıda, konteyner, çadır gibi temel ihtiyaçları her gün düzenli olarak bölgeye ulaştırıyor. Şu ana kadar 5,3 milyon litre akaryakıt ve motorin ile 31 bin 500 adet tüp bölgeye sevk edildi. Ayrıca 1,3 milyon adet tıbbi malzeme ile gıda, hijyen ve kıyafetten oluşan 46 bin koli bölgeye ulaştırıldı. 2 binden fazla Borusan Otomotiv çalışanı maddi yardımlarıyla bölgeye insani yardım taşıyan 7 tır gönderildi. Gönüllü çalışanlar iş makineleri ile birlikte bölgedeki çalışmalara katılıyor. Chery International, yaşanan felaketin hemen ardından sosyal sorumluluğunu aktif olarak yerine getirme vaadiyle aksiyon aldı. Chery International’ın üst düzey liderleri, Chery’nin Türkiye’deki iştirakinin tüm çalışanlarına afet durumu ihtiyaçlarını ivedilikle temin etmek için ellerinden geleni yapmaları için 100.000 ABD dolarına eşdeğer acil durum malzemeleri satın almaları ve bunları etkilenen insanların zorlukların üstesinden gelmesine yardımcı olmak üzere deprem yardımının ön saflarına ulaştırmak için yetkililerle koordinasyon sağlayarak derhal harekete geçirmeleri talimatını verdi.

Lansman bütçesi yardıma yönlendi

Doğan Trend Otomotiv Grubu; depremin ilk gününden itibaren bölgedeki yardım çalışmalarına, imkanları sonuna kadar kullanarak destek verdi ve vermeye devam ettiğini belirtti. Şirket bünyesinde oluşturulan kriz yönetim ekibiyle, bayilerle koordineli bir şekilde bölgenin acil ihtiyaçlarına öncelik veren şirket, uluslararası iş ortakları ve temsil ettiği markalarla sürekli iletişim halinde hareket ederek yurt dışından gelecek yardımları da koordine ettiğini açıkladı. Şirket ayrıca, Mart ayında yapacağı MG elektrikli araçlar basın lansman organizasyonunu iptal ederek tüm lansman bütçesini deprem bölgesine aktaracağını açıkladı.

Nakdi para yardımı

LeasePlan Türkiye, Ahbap Derneği’ne deprem bölgesinde kullanılmak üzere 1 milyon TL nakdi yardım gerçekleştirdi. Şirket ayrıca, Hollanda merkezli genel müdürlüğü LeasePlan Corporation ile yardımlar için iletişimini sürdürüyor. İhtiyaç Haritası’nın kullanımına sundukları araçlarla, bölgedeki yardım çalışmalarına lojistik desteği sağlayan LeasePlan, bölgede bulunan müşterilerinin ödemelerini düşünmemeleri adına gerekli aksiyonları aldığını da sosyal medya hesabından açıkladı. Araç kiralama şirketlerinden Enterprise da, araç parkındaki tüm karavanlarının kiralama sürecini durdurarak afet bölgesine doğru depremzedelerin kullanımı için gönderdi. Enterprise Türkiye, hemen harekete geçerek araç parkındaki yaklaşık 100 adet entegre ve çekme karavanı deprem bölgesine, depremzedelerin konaklama ve barınma ihtiyaçlarını sağlamak üzere yolladı. Enterprise Türkiye, sosyal medya hesapları aracılığıyla ayrıca “Karavanlarını bölgeye sevk etmek isteyen vatandaşlarımız için sevkiyat sürecini uçtan uca tesis edebileceğimizi bildirmek isteriz” açıklamasını da yaptı.

AFAD ile ortak hareket

Jant üreticisi CMS ise sosyal medya hesaplarından açıklama ile şirket olarak çalışanlarının da katkılarıyla acil ihtiyaçlar için deprem bölgesine ulaştırılmak üzere barınma, ısınma, giyim, gıda, medikal malzeme ve ilaç içeren yardımlarını bölgeye gönderdiğini belirtti. CMS Grubu, acil tıbbi müdahale desteği için kiraladığı ambulansı da Hatay’a yolladı. Karsan ise sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklama ile yaraları sarmak ve yardım faaliyetlerinin bir parçası olmak üzere hızla harekete geçtiğini belirterek, AFAD ile koordinasyon halinde battaniye, kışlık kıyafet, hijyenik ürün ve gıda gibi ihtiyaç malzemelerini bölgeye yolladığını açıkladı.TOSB Otomotiv Tedarik Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ise afet bölgesinde kullanılmak üzere AFAD’a 1.5 milyon TL bağış yaptığını açıkladı. Pilot Garage Otomotiv genel merkez ve 300’den fazla şubsiyle acil durumlar için vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayabilmesi adına 5 TIR’dan oluşan yardım konvoyunu bölgeye gönderd

 

Pools Plus Cyprus


Kaynak: NTV

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu