Türk Dünyası

Özbekistan ve Rusya Liderleri Stratejik İşbirliğini Güçlendirdi

 

Hostinger Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev ve Rusya Başbakanı Mişustin, stratejik işbirliğini güçlendirmek için görüştü

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev, Rusya Federasyonu Başbakanı Mikhail Mişustin’in başkanlığında bir heyeti kabul etti. Toplantıda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in samimi selam ve iyi dileklerini ileten Mişustin, Özbekistan ile Rusya arasındaki çok yönlü işbirliği, kapsamlı stratejik ortaklık ve müttefik ilişkilerle ilgili konuları ele aldı.

Özellikle Rusya Devlet Başkanı’nın bu yılın 26-28 Mayıs tarihlerinde Özbekistan’a gerçekleştirdiği ziyarette alınan kararlar ve anlaşmaların uygulanmasına dikkat çekildi. Bu bağlamda, dün gerçekleştirilen ortak komisyon toplantısının verimli sonuçları takdirle karşılandı.

Ticaret değişim momentumunun korunması, endüstri, enerji, tarım, ulaşım gibi öncelikli sektörlerde işbirliği projelerinin desteklenmesi ve hızlandırılması için koordineli önlemler alınması gerektiği vurgulandı. Cumhurbaşkanı, bölgesel düzeyde pratik işbirliğinin güçlendirilmesinin, aktif kültürel ve insani değişimlerin devam ettirilmesinin ve göç alanında etkili işbirliğin kurulmasının önemini vurguladı.

Ayrıca, toplantıda karşılıklı ilgi konularında görüş alışverişi de yapıldı.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu